Vanja Marinković: Baba Milanka mi daje najbolje savete!
Foto: Sasa Pavlic

Partizanov tinejdžer zablistao punim sjajem

Vanja Marinković: Baba Milanka mi daje najbolje savete!

Košarka -
Košarkaš crno-belih, koji oduševljava sjajnim igrama, otkrio ko mu je savetnik

Ako neko misli da je bek Partizana Vanja Marinković zablistao preko noći, treba da zna da ovaj tinejdžer na treningu ubacuje i po 1.000 trojki!Činjenica je da je malo ko očekivao da će 17-godišnjak, koji je je praktično tek omirisao barut seniorske košarke, biti najveća uzdanica crno-belih na spoljnim pozicijama. Igrom, skok-šutem i izbačajem lopte podseća na Bogdana Bogdanovića, ali on ne voli poređenja. Posle fantastične role u kojoj je Asosoft „častio“ sa 19 poena, uz dečački osmeh kaže:- Ne opterećujem se time što ljudi u meni vide novog Bogdanovića. U stvari, ne želim da budem novi Bogdan, jer je on jedan. Želim da budem Vanja.Očigledno je da uživa veliku podršku saigrača, koji ga sporadično peckaju zbog činjenice da je odjednom postao meta novinara. Kaže da mu cela ekipa pomaže, ali izdvaja jednog savetnika:

- Najbolje savete dobijam od babe Milanke (smeh). Malo mi je čudno sve ovo. Posle utakmice sa MZT koje god novine da otvorim, vidim sebe. Ali dobro, ušao sam u svet košarke na višem nivou. A s dobrim igrama dolazi i veća medijska pažnja.Na pitanje da li se pre godinu dana video u približno sličnoj ulozi kakvu danas ima, odgovara:- Igrao sam za juniore, a Evroligu sam gledao na televiziji. Nisam ni pomišljao da će se desiti ovo. Posle juniorskog prvenstva sam upao u prvi tim, i tako je krenulo.

Šta će odlučiti PAVLOVIĆ SE I DALJE LOMISkoro ceo Pionir je preksinoć pozvao Sašu Pavlovića da se vrati u Partizan. Navijači, ali i sami igrači crno-belih istakli su na stotine poruka kojima pokušavaju da ga nagovore da donese odluku. Međutim, situacija je i dalje veoma neizvesna, Saša se još „lomi“ između Partizana i kineske lige.

PoštenoMURIĆ: VRATIĆU SAŠI OSMICUEdo Murić je zadužio dres sa brojem osam, koji je dosad nosio Saša Pavlović. Slovenački reprezentativac kaže da će mu, u slučaju da se vrati u tim, dati taj dres.- Takav igrač bi bio veliko pojačanje za nas, to se videlo i prošle godine. On je na neki način postao legenda Partizana i daću mu dres sa brojem osam koji je nosio ranije - poručio je Edo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track