SKANDAL U HUMSKOJ: Vujošević verbalno napao Andreju Mladenovića
Foto: KK Partizan

Peković zvanično novi predsednik Partizana

SKANDAL U HUMSKOJ: Vujošević verbalno napao Andreju Mladenovića

Košarka -
Vujošević rekao doskorašnjem potpredsedniku: "Nemoj da ti lupim šamarčinu, pa da vidiš kako ćeš da se smeješ"
1 / 3 Foto: KK Partizan

BEOGRAD - Bivši igrač crno-belih, sadašnji član NBA ligaša Minesote, Nikola Peković i zvanično je postao novi predsednik Košarkaškog kluba Partizan na sednici Skupštine održane u Humskoj.

Sednicu je međutim obeležio skandal: Duško Vujošević je verbalno napao Andreju Mladenovića.

Predsednik Sportskog društva i još uvek trener KK Partizan obratio se doskorašnjem potpredsedniku rečima:

"Nemoj da ti lupim šamarčinu, pa da vidiš kako ćeš da se smeješ".

Radna komisija je pre nekoliko dana jednoglasno predložila Nikolu Pekovića za predsednika Partizana. On trenutno nastupa u NBA ligi za Minesotu, a njega će na čelu kluba iz Humske predstavljati novi potpredsednik Miroslav Berić.

Crnogorac je i ranije finansijski pomagao Partizanu. Uplatio je određeni novac kako bi crno-beli skinuli BAT tužbu, a obezbedio je i pare za angažman Džoša Akojona prošle sezone.

Peković ima 29 godina, a u Partizanu je igrao od 2005. do 2008. godine, a onda i tokom prvog dela sezone 2011. zbog "lokauta" u NBA ligi.

Novi predsednik je najavio da će novi trener biti izabran na sednici Upravnog odbora, ali saznajemo da će Duška Vujoševića na klupi naslediti njegov pomoćnik Petar Božić. Vujošević će preuzeti funkciju savetnika. Božiću že u radu pomagati Dušan Kecman.

TOK SEDNICE:

14:42 - SKANDAL! Vujošević verbalno napao doskorašnjeg potpredsednika kluba Andriju Mladenovića. Rekao mu: "Nemoj da ti lupim šamarčinu, pa da vidiš kako ćeš da se smeješ".

14:39 - Trener zvanično posle sednice Upravnog odboraPeković nije hteo da potvrdi da će Božić biti novi trener:"Trener će biti izabran na sastanku Upravnog odbora".

14:36 - Peković: Znam, biće i kritika"Za izlazak iz krize moramo da vidimo koliki je dug i kome se sve duguje. Onda ćemo korak po korak rešavati situaciju, koja nije naivna. Pomagaću Partizanu koliko god je to moguće, ali se po novinama pojavljuju neke sume koje nisu realne", poručio je Peković i dodao:"Svi znaju da sam veliki navijač Partizana i odmah sam prihvatio da postanem predsednik. Očekujem osude medija jer se ne mogu očekivati veliki rezultati pošto ćemo ići postepeno. Svi očekuju da dovedemo vrhunske igrače, a nama je cilj da vratimo veru u Partizan jer smo institucija i brend. Dobio sam pozitivne reakcije iz SAD jer je njima bitno da ostanem u košarci. Naravno da ću pokušati da izvučem neku pomoć od njih".

14:33 - Peković: Pomoći ću i svojim sredstvimaNovi predsednik Peković je nastavio:"Pokušali smo da sklopimo Upravni odbor od prijatelja i onih koji vole Partizan. Idemo korak po korak. Ne može sve da se promeni preko noći. Potrudio sam se da se upoznam sa situacijom. Naravno da ću pomoći i ličnim sredstvima".

14:30 - Berić: Izaći ćemo iz krizeMiroslav Berić je rekao:"U odsustvu Pekovića biću njegova desna ruka. Pojavila se svetlost za izlazak iz krize, neće biti lako, ali mi smo Partizanova deca. Upravni odbor doneće odluku ko će biti trener i onda ćemo praviti respektabilan tim. Ova sezona biće najteža u istoriji Partizana".

14:27 - Nikola Peković: Uspećmo!Nikola Peković se obratio članovima Skupštine rečima:"Velika je ovo čast, jer Partizan je veliki klub. Situacija nije sjajna. Došao sam da pomognem, ali potrebno je vreme. Ništa ne možemo preko noći, ali uz prave ljude - uspećemo".

Kecman i Peković, Foto: Beta
Kecman i Peković, Foto: Beta

14:08 - Saznajemo da će novi trener biti Petar Božić! Dugogodišnji kapiten crno-belih i dosadašnji pomoćnik Duleta Vujoševića tokom igračke karijere bio je poznat kao "profesionalni dizač pehara". Božiću će pomagati još jedan bivši kapiten Dušan Kecman, a Vujošević će imati funkciju savetnika.

Petar Božić i Duško Vujošević, Foto: Saša Pavlić
Petar Božić i Duško Vujošević, Foto: Saša Pavlić

14:01 - Kako nezvanično saznajemo, trenerska klupa Partizana ponuđena je Dejanu Milojeviću, ali je šef struke Meka Leksa je odbio ponudu.

13:40 - Članovi Skupštine polako pristižu u Humsku

Aleksandar Čubrilo (Foto: Kurir sport)
Aleksandar Čubrilo (Foto: Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track