(VIDEO) BESMRTNI NOVICA: Veličković ušao u red heroja
Foto: Dado Đilas

Koš za istoriju

(VIDEO) BESMRTNI NOVICA: Veličković ušao u red heroja

Košarka -

Heroj Kapiten Partizana pogotkom u poslednjoj sekundi doneo pobedu nad Crvenom zvezdom i tako podsetio na neke antologijske mečeve koji su rešeni uz zvuk sirene

Novica Veličković košem u poslednjoj sekundi doneo je pobedu Partizanu nad Crvenom zvezdom 78:77.Kapiten crno-belih tako je ispisao novu istoriju antologijskih mečeva koji su rešeni uz zvuk sirene, a Kurir vas podseća na neke od njih.

1. Aleksandar Đorđević

Finale Evrolige 1992. Partizan - Huventud 71:70Sale nacionale je trojkom u poslednjoj sekundi preko Đofreze u finalu u Istanbulu doneo Partizanu titulu prvaka Evrope, a istovremeno i najveći uspeh srpske klupske košarke.

2. Aleksandar TrifunovićFinale plej-ofa 1993. Partizan - C. zvezda 94:97Njegovom trojkom u poslednjoj sekundi sa pola terena crveno-beli su pobedili Partizan u finalu plej-ofa 97:94, a ovim košem Zvezda je osvojila prvenstvo u toj sezoni.

3. Aleksandar ĐorđevićEvropsko prvenstvo 1997. Jugoslavija - Hrvatska 64:62U poslednjoj utakmici grupne faze EP u Barseloni Đorđević je trojkom u poslednjoj sekundi doneo pobedu Jugoslaviji nad velikim rivalom Hrvatskom 64:62, što je u to vreme bilo ravno kao da si osvojio šampionat.

4. Dušan Kecman Finala ABA lige 2010. Partizan - Cibona 75:74Šokantna trojka Dušana Kecmana šest desetinki pre kraja donela je Partizanu titulu prvaka ABA lige pobedom nad Cibonom u Zagrebom trojkom sa 20 metara, iako su domaćini uveliko slavili trijumf.

(KURIR TV) VELIČKOVIĆ ZA DELIRIJUM GROBARA! Pogledajte nestvaran koš u poslednjoj sekundi

Milan Nastić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track