(VIDEO) Crvena zvezda dovela igrača koji je pobedio tešku i retku bolest i koji je slep na jedno oko
Foto: Fejsbuk

Pojačanje na Malom kalemegdanu

(VIDEO) Crvena zvezda dovela igrača koji je pobedio tešku i retku bolest i koji je slep na jedno oko

Košarka -

Ajzea Ostin (23, 216), bivši student Univerziteta Bejlor, koji je zbog izuzetno teške i retke bolesti morao privremeno da prekine karijeru, novi je član Košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Ostin neće odmah zaigrati za crveno-bele, već će formu posle dvogodišnje pauze pokušati da vrati u FMP-u.

Amerikanac je vest o dolasku u Beograd objavio na svom Fejsbuk profilu, uz video snimak potpisivanja ugovora sa srpskim evroligašem.

"Posle 2014. godine rečeno mi je da ovaj dan nikada neće doći, ali Bog je veliki i sa mnom je sve ovo vreme. Tako da, evo me! Potpisujem prvi profesionalni ugovor i jako sam zahvalan. Zahvalan na šansi da budem deo jednog od najboljih evropskih klubova, Crvene zvezde. Hvala vam na šansi koju ste mi pružili, da radim ono što najviše volim. Jako sam srećan što dolazim i zahvalan na velikoj podršci, molite se za mene", napisao je Ostin.

Ajzeu Ostina prati neobična priča. Bio je viđen kao jedan od prvih pikova na NBA draftu 2014. godine. Međutim, samo nekoliko dana uoči Drafta dijagostifikovana mu je teška i retka bolest - Marfanov sindrom.

Marfanov sindrom je autozomno dominantna bolest koja se manifestuje najčešće koštanim, očnim i srčanim problemima. U pitanju je poremećaj zbog kojeg u elastičnim vezivnim vlaknima nedostaju mikrofibrili, pa ta vlakna nemaju potrebnu čvrstinu. U SAD obolelih od ovog sindroma ima kod 0,02 odsto populacije. Oboleli su obično visoki i mršavi, sa neproporcionalno dugim ekstremitetima, deformitetima grudnog koša, skoliozom...

Koliko je Ostinova priča, zapravo, teška, govori i to da je slep na desno oko. To je priča za koju su znali samo Ostinovi najbliži prijatelji i porodica. A uprkos čemu je imao sasvim pristojnu srednjoškolsku karijeru. Njega je tokom bejzbol partije sa drugarima lopta pogodila u oko i pritom oštetila receptore koji šalju sliku ka mozgu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track