(VIDEO) ČUDO OD DETETA: Partizan doveo novog Teodosića
Foto: Mateja Gorunović, Foto, Fejsbuk

Vanserijski talenat obukao crno-beli dres

(VIDEO) ČUDO OD DETETA: Partizan doveo novog Teodosića

Košarka -

Košarkaški klub Partizan potpisao je ugovor sa talentovanim Matejom Gorunovićem (14), vanserijskim talentom u kome mnogi košarkaški stručnjaci vide naslednika Miloša Teodosića.

Mateja je košarkašku karijeru počeo da gradi od pete godine. Počeo da trenira u školi košarke "Vlasina 07", koju je tada osnovao njegov otac Slavoljub Gorunović, košarkaški trener koji je radio u Srbiji, Rusiji, Maroku... Pre dolaska u Partizan je bio član OKK Vlasotince, Aktavis akademije iz Leskovca, ruskog Himkija, turskih Trabzonspora i Ačibadema.

Na pitanje, kako je došlo do saradnje sa Partizan, Mateja Gorunović kaže.

"Bio sam na probi u Partizanu, oni su bili zadovoljni mojim kvalitetom i dogovorili smo se da pređem kod njih. Završiću osmi razred osnovne škole u Vlasotincu polaganjem razrednog ispita. Veliku zahvalnost i razumevanje u školi dugujem prethodnom i sadašnjem direktoru škole Živoradu Đoniću i Svetlani Kocić, kao i razrednom starešini Saši Saviću i učitelju Oliveru Đoniću. Takođe i svi ostali nastavnici su imali puno razumevanja za moje sportske aktivnosti."

Gorunović kaže i da je tokom boravka u Rusiji upoznao Teodosića, sa kojim ga mnogi porede.

"Volim Teodosića zbog njegovih rešenja u igri i sposobnosti da prelomi važne utakmice. Lično sam ga upoznao dok sam živeo u Rusiji."

Košarkaški stručnjaci igru Mateje Gorunovića ocenjuju kao veoma zrelu. Kažu, da igra na takvom nivou da vršnjaci ne mogu da ga isprate na terenu. Mateja je već sa deset godina šutirao 26 slobodnih bacanja u nizu, pogađao je još tada koš sa centra terena i šutirao osam trojki u nizu.

KCVlasotince

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track