(VIDEO) DRSKA KRAĐA: Pogledajte kako su mlade košarkašice Srbije oštećene u polufinalu EP
Foto: FibaEurope

Neverovatne sudijske odluke

(VIDEO) DRSKA KRAĐA: Pogledajte kako su mlade košarkašice Srbije oštećene u polufinalu EP

Košarka -

Reprezentacija Srbije za igračice do 20 godina nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva pošto je posle produžetka poražena od Italije 60:63 ( 12:13, 16:14, 13:18, 12:8, 7:10).

Finiš regularnog dela meča u kome je rezultat bio 53:53, kao i produžetak, obeležile su neke, u najmanju ruku čudne sudijske odluke.

Prva situacija zabeležena je na tačno 100 sekundi pre isteka regularnog dela, kada su dosuđeni koraci srpskoj reprezentativki Katarini Zec, pa je samim tim i koš poništen.

U dva navrata sudije nisu zaustavile napad Italije zbog koraka, iako su bili očigledni, prvo od strane Sesilije Zandalsini, zatim i od strane Rahele Porku.

Dva velika previda napravile su sudije u produžetku, i u oba slučaja odluka je išla u korist najbolje italijanske košarkašice Sesilije Zandalsini. Prvo je dosuđena lična greška od strane odbrane, tačnije Aleksandre Crvendakić, a zatim nije viđen očigledan lakat u lice Katarini Zec. U oba slučaja Zandalsini je postigla 2+1 poena i donela svom timu prolaz u finale.

Još jedna sumnjiva pozicija bio je prodor Jovane Nogić, kada sudije kontakt od strane odbrambenih igračica Italije nisu dosudile kao prekršaj.

Nije prvi put da se našim košarkašicama u duelima protiv Italije u finišu sude čudne odluke. Pre dve godine tadašnja U20 selekcija poražena je u Udinama od domaćina, a pamtiće se poništeni pobedonosni koš Aleksandre Stanaćev dve sekunde pre kraja meča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track