(VIDEO) GROBARI NEZADOVOLJNI IGRAMA KOŠARKAŠA Evo šta razočarani navijači Partizana zameraju Džikiću
Foto: Saša Pavlić

Trener obeležen kao glavni krivac

(VIDEO) GROBARI NEZADOVOLJNI IGRAMA KOŠARKAŠA Evo šta razočarani navijači Partizana zameraju Džikiću

Košarka -

Košarkaši Partizana završili su sezonu u ABA ligi porazom u polufinalnoj seriji od Cedevite, a prethodno su stali u plej-ofu za osminu finala FIBA Lige šampiona pred PAOK-om i u finalu Kupa Radivoja Koraća pred Crvenom zvezdom.

Crno-belima u nastavku sezone predstoji borba u Superligi Srbije.

Neki navijači su nezadovoljni onim što su košarkaši Partizana do sada učinili. Zapravo, deo "grobara" je razočaran i igrom i rezultatima, a trenera Aleksandra Džikića smatra najvećim krivcem.

Evo šta sve ti nezadovoljni navijači crno-belih zameraju Džikiću, sublimirano u analizi navijačkog sajta volimpartizan.rs, čiji deo prenosimo:

1. Selekcija tima. Navijači smatraju Džikića odgovornim za fatalne greške u selekciji ekipe. Majstorović, Robinson, Ratkovica, Gordon, često i Pot i Vrabac se apostrofiraju kao veliki Džikićevi promašaji.

2. Sujeta i nespremnost da se priznaju sopstvene greške. Na primer, uprkos tome što je već u oktobru postalo jasno kakav je epski promašaj Robinson, trener ne želi da prizna sopstvenu grešku.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

3. Odsustvo timskog i individualnog napretka igrača. Uprkos tome što je na sopstveno insistiranje već u avgustu imao oformljen tim, Džikić nije uspeo da podigne nivo igre. Od Bara početkom oktobra, do fijaska u Zagrebu, ekipa igra na istom nivou.

4. Stil igre - amerikanizacija Partizana. Igra se svodi na veliki broj šuteva za tri poena i izolacija, što je košarka koja je stvorena po uzoru na američki stil. Takva košarka se igra u Francuskoj, Italiji, Izraelu, ali se duboko kosi sa doktrinom i duhom KK Partizan.

5. Ziherašenje. Ekipa u kojoj ima dosta iskusnih igrača, koji donose pobede protiv slabijih timova, ali nisu u stanju da iznenade jače od sebe.

6. Alibi trener. Za svaki neuspeh, Džikić uvek ima izgovor ili opravdanje, nikad ne preuzima odgovornost na sebe.

7. Loše vođenje utakmica. Pojedini navijači zameraju Džikiću zakasnele tajm-aute i automatizovano vođenje utakmica. Igrači se menjaju po unapred osmišljenom šablonu, bez osećaja za tok igre.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

8. Odsustvo želje za vaspitno pedagoškim radom sa mladima. Po mišljenju mnogih nedovoljan prostor i pažnja za Slobu Jovanovića i Nikolu Tanaskovića.

9. Loša kondiciona priprema tima, loš izbor kondicionog trenera. Igrači deluju umorno na terenu.

10. Pored devet minusa koje smo nabrojali, Džikić povremeno ima i jedan plus, kod Partizanove košarkaške publike. Veliki broj navijača smatra da Džikić ume da izabere američkog plejmejkera (Hečer) i da je napravio odličan izbor prvog asistenta u vidu Nenada Čanka, za koga svi imaju samo reči hvale.

Kakav je vaš stav?

Mišljenje iznesite u KOMENTARU ispod teksta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track