(VIDEO) JAN VESELI: Zvezda i Pionir me posebno inspirišu!
Foto: Profimedia

MVP januara

(VIDEO) JAN VESELI: Zvezda i Pionir me posebno inspirišu!

Košarka -
Košarkaš Fenerbahčea Jan Veseli proglašen je za najkorisnijeg igrača u Evroligi u januaru

Fenerbahče je jedina neporažena ekipa u Top 16 fazi Evrolige, a jedan od najzaslužnijih za to upravo je češki košarkaš.

Veseli je u januaru prosečno beležio 14,5 poena, 10.3 skoka, 2,3 asistencije i dve blokade, uz 60 procenata šuta za dva poena.

Trijumfalni niz u januaru turski tim je započeo u Beogradu protiv Crvene zvezde, a Veseli je bio nezaustavljiv na tom meču. Bivši igrač Partizana je u intervjuu za sajt Evrolige otkrio zašto je posebno motivisan kada igra protiv crveno-belih.

"Podrazumeva se da sam posebno motivisan kada igram protiv Zvezde, jer je ona najveći rival mog bivšeg kluba Partizana. Zato kad god igram protiv njih osećam to rivlstvo, posebno sam motivisan za meč", rekao je Veseli.

Zvezda je samo od Fenerbahčea doživela poraze u Evroligi na svom terenu, a Veseli otkriva kako su uspeli u onome što drugi nisu.

"Nismo podlegli pritisku sa tribina. Znamo kako treba da igramo sa njima. Nismo dozvolili da atmosfera u dvorani utiče na našu igru", rekao je Veseli i dodao:

"Volim da igram takve utakmice, posebno u Pioniru. Nije bitno da li je domaćin Zvezda ili Partizan, jednostavno obožavam atmosferu u toj hali. Uvek mi daje dodatnu energiju", ističe Veseli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track