(VIDEO) NATAŠA KOVAČEVIĆ ZA KURIR: Kada dam prvi koš protivnice će zaboraviti da igram sa protezom!
Foto: Marina Lopičić

Intervju

(VIDEO) NATAŠA KOVAČEVIĆ ZA KURIR: Kada dam prvi koš protivnice će zaboraviti da igram sa protezom!

Košarka -
Nataša Kovačević, heroina svetske košarke, tačno dve godine i dva meseca nakon saobraćajne nesreće u Mađarskoj, objavila je da se vraća na košarkaški teren i to kao igračica KKŽ Crvena zvezda!

Nekadašnja prvotimka Zvezde, tako nastavlja bogatu karijeru, koju je započela još 2008. godine, igrajući za crveno-bele, KK Partizan, Jagodinu 2001, Voždovac, i mađarski Ðer.

Nataša u razgovoru za Kurir ističe da je potpuno spremna za novi početak.

" Dugo sam se lomila, ali kada sam nedavno bila u Skoplju kod drugarice i košarkašice Branke Luković, shvatila sam da je to ono što želim. Odavno vredno treniram i sada čekam da se završe formalnosti oko registracije i papira, da debitujem za Zvezdu, klub iz kojeg sam otišla u Đer", kaže Nataša.

Kovačevićeva ističe da nema nikakav strah.

"Proteza je potpuno izlovana kada obujem čarapu teško se primećuje. Znam da tako ne mogu da povredim rivalke, niti one mene mogu da povrede. Ne plašim se. A kako će da me čuvaju? Kad dam prve poene sasvim normalno, inače, im se ne piše dobro."

Foto: Marina Lopičić

Devojka koja je posle nesreće uz sebe privukla mnoge ljude, se na podatak da je baš iz Zvezde otišla u mađarski Đer gde je doživela nesreću, samo osmehuje.

"Tačno! Ako mene pitate između se ništa nije dogodilo. Sada krećem u novu avanturu spremna da se dokažem u onome što volim. Osećaj je izvanredan!"

Nataša Kovačević kaže da je igranje košarke neće sprečiti da nastavi rad u Fondaciji koja nosi njeno ime i završi obaveze na fakultetu.

"Škola i Fondacija su deo mene i svakako da tu vrstu obaveze neću zapostaviti. I dok se nije desila nesreća slično sam funkcionisala, vraćam se tom načinu života, uzbuđena i nimalo uplašena", rekla je Nataša Kovačević.

Đilas: Verujem u Natašinu snagu Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas, povodom najavljenog povratka na teren Nataše Kovačević, rekao je:

"Pratim i uključen sam u sve što Nataša Kovačević radi od prvog dana i mogu slobodno da kažem da takvu osobu nikada nisam sreo. Njena energija i vera su neverovatni. Od prvog dana je verovala da će se vratiti košarci i sada se to ostvaruje. Kada mi je pre deset dana javila da počinje da trenira sa Crvenom zvezdom, bio sam presrećan. Verujem u nju, njenu snagu i talenat i jedva čekam da je vidim na terenu na zvaničnim utakmicama".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track