(VIDEO) NEVEROVATNO: NBA košarkaš dobio ime tako što mu je ćale izgubio opkladu
Foto: AP

Kakve veze ima Ajzeja Tomas Džunior sa legendom Pistonsa

(VIDEO) NEVEROVATNO: NBA košarkaš dobio ime tako što mu je ćale izgubio opkladu

Košarka -

Jedan od najboljih bekova NBA lige Ajzeja Tomas Džunior, verovali ili ne, nije sin niti rođak istoimenog košarkaša Detroit Pistonsa iz 80-tih godina.

Iako mnogi misle da bek Bostona u rodbinskoj vezi sa Ajzejom Tomasom, koji je sa Pistonsima osvojio dve titule, to je daleko od istine. Ipak, njih dvojica su povezani, a evo i kako.

Veliki navijač Lejkersa Džejms Tomas, otac košarkaša Seltika, 1988. godine iz rodnog Los Anđelesa se preselio u Takomu, država Vašington. Bio je ubeđen da će Lejkersi, baš kao te sezone, i naredne pobediti Detroit Pistonse u finalu i osvojiti titulu. Toliko je bio siguran u to da je obećao da će nerođenog sina nazvati po omraženom pleju rivala Ajzeji Tomasu, pa se opkladio s jednim prijateljem.
Detetova majka Tina Baldrip složila se sa ovom opkladom pod jedim uslovom - da se dečakovo ime piše baš onako kako stoji u Bibliji (Isaeah), dakle sa jednim "a" više. Beba je došla na svet 19. februara 1989, četiri meseca pre finala plej-ofa u kome je pravi Ajzeja Tomas predvodio Pistone u "svipovanju" Lejkersa (4:0).
Međutim, što je više razmišljao o opkladi, Džejmsu se sve više dopadala ideja da mu se sin zove Ajzeja Tomas Džunior. Na kraju je dete tako kršteno i prijavljeno. Da je i ostao pri opkladi, svejedno bi je izgubio.
Susret dvojice Tomasa pogledajte OVDE
Neverovatno je da je više od dve decenije kasnije njegov sin postao vrhunski košarkaš, da je zaigrao u NBA i to na istoj poziciji kao originalni Ajzeja. Čak i fizički podseća na legendu Pistonsa! Koliko su neki ljudi bili u zabludi, govori i činjenica da je jedan meksički novinar koji prati NBA ligu, Ajzeiji Tomasu Džunioru postavio pitanje šta misli o vremenima kada je njegov otac bio vedeta Pistonsa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track