(VIDEO) NJIMA JE DO DUVANJA: NBA igrči traže legalizaciju marihuane!
Foto: Tviter

Složni

(VIDEO) NJIMA JE DO DUVANJA: NBA igrči traže legalizaciju marihuane!

Košarka -
NBA zvezde smatraju da marihuanu treba skloniti sa anti-doping testa

NBA igrači su pozvali vladu Sjedinjenih Američkih Država da legalizuje marihuanu.

Naime, polovina saveznih država SAD je legalizovala marihuanu, polovina nije, a NBA zvezde smatraju da bi ove države koje još nisu legalizovale treba to da učine.

Urađena je anonimna anketa i svi ispitanici su se izasnili pozitivno o ovoj temi. Košarkaši smatraju da bi marihuanu trebalo skinuti sa anti-doping testa koji sprovodi NBA liga.

"Kako možete da zabranite nekome da koristi nešto što je već legalno u polovini zemlje? Trebalo bi da bude legalno svuda, makar u medicinske svrhe" rekao je jedan anonimni ispitanik."NBA ne trebalo da zabranjuje ovu supstancu, ja lično ne vidim problem ukoliko je igrači koriste" smatra drugi.

Nedavno je jedan od najboljih američkih igrača, Kevin Durent, uhvaćen kako kupuje marihuanu, pa se podigla velika prašina u Americi. Podsetimo, Durent je u prošlosti bio u glavnoj ulozi u skandalu vezanom za konzumiranje marihuane. Igrač je sam okačio sliku na Tviteru kako "puši travu", pa je nakon brojnih kritika navijača brzo skinuo. Kasnije se pravdao da mu je hakovan profil.

Prema propozicijama NBA lige, ukoliko se ispostvi da je igrač pozitivan na marihuanu sledi mu minimum pet utakmica suspenzije. Ipak, smatra se da veliki broj košarkaša ne mari za to.

http://www.youtube.com/watch?v=GZ_DcEhMOsk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track