(VIDEO) OTIŠLA U AMERIKU: Ana Dabović se priključila Los Anđeles Sparksima
Foto: Www.wnba.com

Nova avantura

(VIDEO) OTIŠLA U AMERIKU: Ana Dabović se priključila Los Anđeles Sparksima

Košarka -

Srbija će u novoj sezoni ženske košarkaške NBA lige imati dve reprezentativke. Pored Sonje Petrović, članice Finiksa, u najjačoj ligi na svetu igraće i Ana Dabović, kojoj će ovo biti druga uzastopna sezona u dresu Los Angeles Sparksa.

Ekipa iz "El-eja" bila je više nego zadovoljna premijernom sezonom srpske reprezenetativke, koja je izabrana i u najbolju ruki petorku.

Ana Dabović je prošle sezone nastupala na 25 utakmica za Sparkse, a na osam bila starter. Bila je drugi najefikasniji ruki u ligi sa prosekom 8.8 poena. Takođe je imala 1.9 asistencija i 1.6 skokova po utakmici. Bila je treći najprecizniji ruki lige u šutu za tri poena (33 odsto), četvrta u šutiranju slobodnih bacanja (80.8 odsto) i peta u šutu iz igre (44.6 odsto).

"Radujemo se što se Ana vratila u Los Anđeles. Od samog dolaska prošle sezone pokazala se kao vredna igračica. Bila je bitan šraf u našem proboju u plej-of. Ima sposobnost da kreira za svoje saigračice, kao i za sebe, što će značajno doprineti našoj igri i uspehu", rekao je trener Brajan Agler.

Kurir sport / Kosarka24.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track