(VIDEO) TURSKOG MONSTRUMA STIGLA KAZNA: Ubici navijača Zvezde Marka Ivkovića 25 godina zatvora!

Odluka suda u Istanbulu

(VIDEO) TURSKOG MONSTRUMA STIGLA KAZNA: Ubici navijača Zvezde Marka Ivkovića 25 godina zatvora!

Košarka -
Ivković je ubijen 21. novembra prošle godine ispred dvorane Abdi Ipekči uoči utakmice Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde

ISTANBUL - Turčin Kadri Aktaš osuđen je na zatvorsku kaznu od 25 godina zbog ubistva navijača Zvezde Marka Ivkovića u novembru prošle godine, prenose turski mediji.Ivković je ubijen 21. novembra prošle godine ispred dvorane Abdi Ipekči uoči utakmice Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde.Šestorica navijača Galatasaraja osumnjičenih za saučesništvo u ubistvu Zvezdinog navijača oslobođeni su optužbi pre nekoliko meseci, pošto je turski tužilac odustao od njihovog gonjenja zbog nedostatka dokaza.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Kako prenose turski mediji sud u Istanbulu doneo je presudu da Aktaš bude osuđen na zatvorsku kaznu od 25 godina. Njegovi advokati su najavili žalbu, kao i tužilaštvo.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Ivković je rođen u Zadru 1989. godine, da bi sa porodicom 1995. godine izbegao iz Krajine, gde je tokom rata izgubio oca. Preselio se u Jagodinu, a kada je u drugom razredu osnovne škole stigao u Zemun, a od drugara je dobio simboličan nadimak, po kojem je ostao poznat - Jagoda.

http://www.youtube.com/watch?v=bR8UoCLwjj0
http://www.youtube.com/watch?v=B-Z8uo7IvpU
http://www.youtube.com/watch?v=IAE09hj2R2c
"KK Crvena zvezda Telekom saopštava da ni jedna presuda ne može da vrati život Marka Ivkovića, ali da, prvostepena presuda, koja je doneta, nije daleko od pravde, pod uslovom da kroz drugostepenu presudu i ostale pravne mehanizme, ta prvostepena presuda ne bude umanjena.
Za sada je turska država u ovom slučaju pokazala u velikoj meri adekvatan pristup. Tugu i žal za izgubljenim životom Marka Ivkovića, ipak, ne može da eliminiše ni jedna presuda. Nadamo se, da se ovakav slučaj i događaj više nikada, i nigde neće ponoviti", saopštio je beogradski klub.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track