(VIDEO) ZVEZDA IZJEDNAČILA KLUPSKI REKORD: Crveno-beli mučili Delije 30 minuta, pa pobedili Mornar
Foto: Saša Pavlić

ABA liga

(VIDEO) ZVEZDA IZJEDNAČILA KLUPSKI REKORD: Crveno-beli mučili Delije 30 minuta, pa pobedili Mornar

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde izjednačili su klupski rekord, pošto su u 20. kolu regionalne ABA lige, posle preokreta i mnogo muke savladali Mornar (82:71) i tako zadržali maksimalan učinak u ABA ligi.

Izabranici trenera Dejana Radonjića u nekoliko su navrata u prve tri deonice bili na 15 poena zaostatka, ali su posle preokreta i bacanja Simonovića, kojima su na isteku 30. minuta poveli (58:57) u poslednjih deset minuta pokazali da su najkvalitetnije ekipa u regionu.

U timu Crvene zvezde i pored lošeg šuta najefikasniji je bio Marko Simonović sa 15 poena, 14 je postigao Dženkins, a dvocifren je sa 11 bio i Bjelica. Ovde treba dodati da je kapiten Luka Mitrović uhvatio čak 12 lopti. U ekipi Mornara Voler je ubacio 15, a Pavić 10 poena.

Prva četvrtina

Meč je počeo trojkom Dobrića za Zvezdu.Posle toga je Voler na drugoj strani pogodio dvojku, a zatim je usledio period promašaja na obe strane. Domaći su za manje dod 4 minuta šutnuli pet i pogodili dve dvokjke, a na drugoj strani Barani nisu uspevali da ubace šut za tri poena. Na polovini prve četvrtine, koja će ostati upamćena i po blokadi Dobrića, koji je sprečio Volera da zakuca, domaći tim je vodio 6:5.

Tri minuta pre isteka prve četvrtine Mornar je trojkom Volera poveo 10:7, što je malo probudilo publiku u Pioniru, na čijem semaforu je posle trojke Pavića ,treće za goste stajalo da Mornar vodi 13:7. Zvezda je u tom delu meča imala 6 izgubljenih lopti i šut iz igre 2 od 11.

Mornar je poveo 19:8, kada je Tompson pšosle skoka u napadu prekinuo niz gostiju. Prvih deset minutqa, u kojima je Zvezda odigrala veoma loše okončano je vođstvom Mornara 23:9.

Druga četvrtina

Drugi kvartal počeo je kao i meč trojkom za Zvezdu, koju je pogodio Lazić.Mornar je tada imao i 15 poena prednosti, ali su crveno-beli poenima sa linije slobodnih bacanja malo smanjili i dalje dvocifreni zaostatak. Interesantno je da je publika u Pioniru reagovala i pokušava da trgne uspavanu Zvezdu.

Tim trenera Radonjića ne liči na sebe u prvih 16. minuta, posebno kada se posmatra agresivnost u odbrani i selekcija šuta u napadu. Zbog toga Mornar ima plus 12 (36:24). Kako Zvezda, koja je oslabljenja ne igranjem Jovića i Kuzmića (na klupi je) šutira najbolje pokazuje podatak da je Marko Simonovića za gotovo celo prvo poluvreme iz igre šutnuo 0/7.

I tako loša Zvezda uspela je na tri minuta pre poluvremena da smanji na osam razlike, ali je Anderson pogodio koš domaćeg tima. Gosti su trojkama, a pogodili su ih 7 u prvom poluvremenu, uspeli da održe prednost, pa je posle dve četvrtine na semaforu stajalo Crvena zvezda - Mornar 36:43.

Treća četvrtina

Prve poene u nastavku utakmice postigao je Morna i to dvojkom Vitkovca. Zevezda je uspela da priđe na minus 6, ali je Mornar tada ponovo napravio razliku i odlepio se na 52:38. Pionir se posle toga probudio, jer je Zvezda trojkom Gudurića i poenima Simonovića stigla do dvocifrenog zaostatka. Ni tqaj-aut Barana nije mnogo pomogao pošto je Dženkins pogodio trojku, a zatim i bacanje zbog tehničke Bakića. Zvezda je tri minuta pre kraja četvrtine, posler bacanja Simonovića prišla na 48:52.

Zvezdinu seriju od 10:0 prekinuli su Voler i Tejtum, ali je domaći poenima Simonovića sa penala povela 57:56, štoe je rezultat koji8m se ušlo u poslednju deonicu

Četvrta četvrtina

Zvezda je posle trojki Gudurića i Bjelice u 34. minutu otišla na plus devet i čini se da kontroliše dešavanja na terenu. Barane je stao šut, što domaći tim koristi i lagano pravi ključnu razliku. Zvezda je šutnula 31 trojku (37. minmut) pogodila je 10, a poisle Lazićeve je stekla prvu dvocifrenu prednost 74:62.

Zvezda je odigrala ispod standarda ove sezone, Radonjić je odmarao Kuzmića, koji je i lakše povređen, a u timu n ije bilo Jovića i Dangubića. Ipak ostvarena je nova pobeda, kojom je izjednačen klupski rekord u ABA ligi. Dvadeset mečeva u nizu bez poraza.

Tok utakmice

Zvezda je prva na tabeli lige sa maksimalnim učinkom, dok Mornar ima skor od sedam pobeda i 12 poraza.Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će crveno-beli igrati bez Stefana Jovića, Nemanje Dangubića i najverovatnije Ognjena Kuzmića, ali da će i pored toga pokušati da odigraju dobru utakmicu pred svojim navijačima."Igraćemo ovaj meč bez Jovića, najverovatnije i Kuzmića, od ranije je poznato da ni za ovaj meč nećemo moći da računamo na Dangubića, ali i sa tako skraćenom rotacijom želimo da odigramo dobru utakmicu pred našim navijačima", rekao je Radonjić za sajt kluba..

Radonjić je podsetio da je Mornar u prethodnom kolu slavio protiv Budućnosti, a da njegova ekipa meč dočekuje posle četiri utakmice u samo osam dana i napornih putovanja."Ekipa Mornara je od našeg prvog meča, koji smo odigrali u Baru, značajno promenila tim, ostvarili su nekoliko važnih pobeda i doveli sebe u poziciju koja zadovoljava njihove ambicije, a to je da izbegnu začelje tabele", rekao je Radonjić.Košarkaš Zvezde Ognjen Dobrić je naveo da njegova ekipa i pred meč sa Mornarom ima isti cilj - pobedu."Izuzetno naporan ciklus je iza nas, ova tri dana do utakmice sa Mornarom iskoristili smo da se koliko-toliko osvežimo i treniramo. Veliki hendikep predstavljaće nam odsustvo nekoliko igrača na predstojećem duelu, ali naš cilj kao i uvek se zna, da odigramo dobru utakmicu, i da uz podršku naših navijača ostvarimo cilj, a to su bodovi", rekao je on.

Pogledajte bonus video: NA GRANICI MOGUĆEG Pogledajte koliko je pređenih kilometara iza igrača Zvezde samo u januaru VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track