(VIDEO) RUTINSKI: Zvezda bez Jovića savladala Sutjesku, čeka kiks Cedevite
Foto: Saša Pavlić

ABA liga

(VIDEO) RUTINSKI: Zvezda bez Jovića savladala Sutjesku, čeka kiks Cedevite

Košarka -
Crvena zvezda je u beogradskoj hali Pionir savladala Sutjesku iz Nikšića (96:67) u utakmici 24. kola regionalne košarkaške ABA lige.
1 / 9 Foto: Saša Pavlić

Crvena zvezda je sa 17 pobeda druga na tabeli sa trijumfom više od Cedevite, koja se sastaje sa Metalcem, dok je Sutjeska pretposlednja sa 8 pobeda.

Šampiona je do pobede predvodio Mai Cirbes sa 21 poenom i 10 skokova. Marko Simonović dodao je 16, a Kvinsi Miler 11 poena.

Najefikasniji u timu Sutjeske bio je Nemanja Vranješ sa 23 poena.

Zvezda je stekla početno vođstvo od 10:3, ali je Sutjeska, predvodjena Vranješom i Đokom Šalićem prišla i održavala priključak. Crveno-beli su na prvi mali odmor otišli sa tri poena prednosti, 18:15. Druga deonica je počela ujednačeno, ali je Zvezda pred kraj počela da greši i da gubi lopte, što je Sutjeska iskoristila i prišla, a onda i povela nakon trojke i dodatnog bacanja Vranješa, 30:31.

Nakon toga je Radosav Spasojević dao još jedan koš za najveće vodjstvo crnogorskog tima na ovom meču, 30:33.

Trener Zvezde Dejan Radonjić zatražio je tada tajm aut, posle čega je njegov tim napravio seriju od 10:0, od čega je pet bilo sa penala, i poveo sa 40:33.

Sutjeska je smanjila prednost tako što je Vranješ pogodio trojku uz zvuk sirene sa velike udaljenosti, preko ruku i u padu, za 40:36. To je, medjutim, bilo sve što se tiče Sutjeskinih pokušaja da ostane u igri, pošto je Zvezda u drugom poluvremenu igrala znatno bolje, odnosno počela je da koristi svoj kvalitet.

Crveno-bele je u trećoj četvrtini predvodio Cirbes, koji je u toj deonici postigao 15 poena i tako pomogao svom timu da stekne osetniju prednost i već posle 30 minuta prelomi meč.

Zvezda je na ovom meču igrala bez povređenog Stefana Jovića, a krajem trećeg perioda igru je morao da napusti i Nikola Rebić, koji je dobio udarac u duelu sa Pavićem, krvario je i morao je da napusti igru.

Tok utakmice

Pre meča u Pioniru bivši košarkaš Crvene zvezde Goran Jeretin, koji je sada sportski direktor Nikšićana dobio je na poklon dres kluba iz Beograda.

Takođe, kapiten domaćina Branko Lazić uputio je poruku povodom Međunarodnog dana dece obolele od raka, kako bi pozvao da se poveća svest u ovoj društveno-odgovornoj akciji.

Prva četvrtina

Po četiri poena ubacili su Miler i Kinzi i Zvezda je došla do +5, a posle koševa Dangubića i Cirbesa bilo je 12:5 i trener gostiju zatražio je tajm aut.

Igralo se u sporijem tempu, crveno-beli nisu bili na maksimumu, ali su sa linije penala čuvali stečenu prednost preko Micića i Kinzija. Ipak, preko Raša i Šalića gosti su prišli na -3 posle prve četvrtine (18:15).

Druga četvrtina

Zvezda igra u lagano ritmu i održava prednost od tri do sedam poena razlike. Sutjeska igra mnogo bolje nego u prvoj četvrtini. U ekipi iz Nikšića briljira bivši centar Partizana Đoko Šalić sa osam poena. Dva minuta pre odlaska na odmor Sutjeska vodi! Vranješ pogađa trojku uz faul Tejića, a potom realizuje i slobodjno bacanje. Radonjić reaguje slanjem na teren petorke Micić, Dangubić, Kinzi, Simonović i Cirbes. Radonjić traži tajm-aut posle dva loša i konfuzna napada svog tima.

Ta petorka je ekspresno napravila seriju 10:3 i rešila prvi deo igre vošstvom 40:36.

Treća četvrtina

Miler je bio raspoložen na početku drugog poluvremena – prodor, asistencija za Cirbesa, a onda i zakucavanje uz faul za prvu dvocifrenu prednost domaćih (50:40).

Nastavilo se u istom ritmu – treći napad u nizu Zvezda je poentirala uz faul, ovoga puta kucanje Cirbesa na asistenciju Micića, a potom je Nemac poentirao u kontri za 55:40 i ponovo uz faul na dodavanje Kinzija - 58:40.

Treći deo igre završen je vođstvom Crvene zvezde 68:51.

Četvrta četvrtina

Sve je rešeno u Pioniru, Zvezda vodi ubedljivo a gosti iz Nikšića pokušavaju da spasu čast i izgube što manje. U poslednjem kvartalu imali smo trojkaški obračun u Pioniru. Vranješ je ubacio šestu trojku iz sedam pokušaja, a uzvrtaća Simonović koji je vezao dve trojke, a ukupno je ubacio tri.

Na kraju meča Zvezda je slavila sa 96:67.

Radonjić: Favoriti i bez Jovića

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da u sastavu ekipe za duel protiv Sutjeske u sastavu neće biti Stefana Jovića.

"Izašli smo iz meča sa Cedevitom sa željom da pokušamo da držimo taj ritam utakmica na nekoliko dana. U poslednje vreme izgleda da se bolje snalazimo u tom ritmu nego u prvom delu sezone ili pre formiranja ovog sastava ekipe. Svesni smo uloge favorita i to rasterećenje može doneti njima dosta toga dobrog, a nama sigurno određene probleme, ali nije nam prvi put da smo u takvoj poziciji. Nadam se da ćemo i pored toga osvojiti nove bodove", rekao je Radonjić.

"Još tri kola su do kraja. Ulazi se u završnicu regularnog dela takmičenja. Sutjeska je u borbi za opstanak. Posle promene trenera uspeli su da pobede Krku i u dobrom raspoloženju dolaze u Beograd. Motivisani su da u preostala tri kola naprave veliki rezultat", dodao je Radonjić.

Prvi plejmejker Crvene zvezde Stefan Jović neće biti u sastavu ekipe za duel protiv Sutjeske zbog povrede prepone.

"Igraćemo bez Jovića. Ostali momci su spremni. Pregledi su obavljeni pre Cedevite i oni su pokazali šta je i šta bi trebalo da se radi. Sve što je bilo potrebno je urađeno, tako da ga očekujemo ga na Kupu među 12 igrača koji će pokušati da odbrane trofej", rekao je Radonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track