(FOTO, VIDEO) NEZAPAMĆENA BRUKA: Crvena zvezda protiv Himkija doživela najteži poraz u Evroligi
Foto: Euroleague.net

Minus 38

(FOTO, VIDEO) NEZAPAMĆENA BRUKA: Crvena zvezda protiv Himkija doživela najteži poraz u Evroligi

Košarka -
Tim trenera Dejana Radonjića gubio sa čak 44 poena razlike

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su debakl u trećem kolu Grupe A Evrolige pošto su u Podmoskovlju poraženi od Himkija sa čak 91:53 (22:17, 29:13, 20:9, 20:14)!

Ruski tim imao je u 36. minutu i 44 poena prednosti, pa je Crvenoj zvezdi pretio najteži poraz u klupskoj istoriji. Ipak, neuspeh u Ljubljani protiv Olimpije iz 1963. godine ostao je kao najubedljiviji (86:104). Ovako, Zvezda je pretrpela najveći poraz u Evroligi, jer je prethnodni bio onaj iz prošle nedelje protiv Reala u Madridu (71:98). Sada je ova generacija ispisala još jednu crnu stranu klupske istorije...

Himki - Crvena zvezda 91:53 (22:17, 29:13, 20:9, 20:14)

A početak meča nije nagoveštavao ovakav epilog. Tim Dejana Radonjić startovao je odlično. Igrao je čvrstu odbranu i raznovrsno u napadu. Stekao je čak sedam poena prednosti (17:10). Ali, u osmom minutu sve se promenilo. Himki je do kraja prve četvrtine napravio seriju 12:0 za 22:17. U nastavku meča usledilo je iživljavanje ekipe Rinasa Kurtinaitisa, čija se izjava u najavi ove utakmice ispostavila tačnom. On je tada rekao da crveno-beli nemaju samopouzdanje kada igraju u gostima.

Zvezda sada ima učinak 1-2 u Evroligi, što nije toliko loše s obzirom na to da je gostovala Realu i Himkiju, ali za crveno-bele nimalo dobro ne izgleda činjenica da su izgubili četiri od poslednjih šest utakmica, a pritom su u oba evropska meča na strani pretrpeli katastrofe. Dejan Radonjić imaće težak zadatak da "povrati" ekipu pred predstojeće izazove. Zvezda u utorak igra protiv Partizana u ABA ligi, a onda joj dolazi moćni Fenerbahče.

Himki ima skor 2-1, pošto je na ovosezonskoj premijeri u Evroligi u Podmoskovlju bio ubedljiv i protiv Reala, a poraz je doživeo u Minhenu od Bajerna.

Ako je uopšte važno, igrači Himkija su rasporedili poene, pa je Džejms Ogustin dao 14, Zoran Dragić 12 (3/3 za tri), Peteri Koponen deset (2/4 za tri)...

Kod Zvezde bez premca najbolji je bio Cirbes sa dabl-dabl učinkom - 15 poena i 14 skokova.

"Igrali smo dobro prvih sedam minuta meča, ali je potom Himki demonstrirao kvalitet koji je znatno veći od našeg. Naš protivnik je odigrao odlično u napadu, pogađao u visokom procentu, posebno daleke šuteve. Kako je meč odmicao prednost je rasla, a na kraju je rezultat bio blizu 40 razlike. Teško je igrati u Moskvi, posebno kada imate dva nova i dva povređena igrača“, rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Trener Himkija Rimas Kurtinaitis, naravno, bio je veoma zadovoljan posle meča.

"Veoma sam zadovoljan, posebno odbranom, s obzirom na to da smo primili samo 53 poena. Imali smo dobru energiju i na kraju ubedljivo pobedili. Dobro smo skakali i šutirali za tri poena, imali smo svoj dan", rekao je Kurtinaitis, čiji će tim u sledećem kolu ponovo igrati u Moskvi, protiv Strazbura.

Foto: euroleague.net
Foto: euroleague.net

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina - kraj - 91:53

36. minut - 87:43 - I Hanikat je pogodio trojku za maksimalnih 44.

34. minut - 81:41 - Neverovatnih 40 razlike!

32. minut - 76:39 - Domaćini su nemilosrdni. Todorović je vezao pet poena!

Foto: euroleague.net
Foto: euroleague.net

Treća četvrtina - 20:9

30. minut - 71:39 - Himki se ne zaustavlja. Treća trojka Dragića za čak 32 poena prednosti.

19:34 - Sa tribina se ori: "Igrajte za Delije".

26. minut - 63:36 - Zakucavanje, pa u sledećem napadu dva pogođena bacanja Ogastina za "plus 27".

22. minut - 56:32 - Koponen je opet bio precizan van linije 6,75 za novu najveću prednost Himkija.

Foto: euroleague.net
Foto: euroleague.net

Druga četvrtina - 51:30. Zvezda je odlično igrala osam minuta, imala sedam poena prednosti, a onda se sve okrenulo. Himki je do kraja prve deonice napravio seriju 12:0, a u drugoj je bez prestanka uvećavao prednost.

20. minut - 51:30 - Poluvreme je završeno najvećom prednošću Himkija.

19. minut - 47:30 - Simonović je pogodio trojku, a domaćin je uprkos tome otišao na "plus 17".

18. minut - 42:27 - Himkijev plus se uvećava...

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

16. minut - 38:24 - I Koponen je precizan van linije 6,75... Razlika ne prestaje da raste.

14. minut - 33:22 - Jović je već napravio treću ličnu grešku.

13. minut - 31:20 - Sada je Monja u seriji, pogodio je trojku za maksimalnih 11 poena prednosti.

12. minut - 26:19 - Osim efikasno, domaćin sada igra i atraktivno. Posle alejupa na asistenciju Šveda, Vjalcev zakucava za svojih osam poene.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Prva četvrtina - 22:17

10. minut - 22:17 - Himki je za minut i po napravio seriju 12:0. Počelo je trojkom Dragića (9. minut), nastavilo se jednim pogođenim bacanjem Šveda, usledila je još jedna trojka Dragića, pa dvojka Monije, a seriju je završio Vjalcev trojkom. Dakle, od 10:17 do 22:17.

9. minut - 13:17 - Dragić je pogodio svoju prvu, a drugu trojku Himkija.

8. minut - 10:17 - Zvezda se vratila na sedam poena razlike iako je Cirbes promašio oba bacanja. Međutim, iz još jedne dobre odbrane izrodila se kontra i prvi poeni Milera u crveno-belom dresu.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

7. minut - 8:15 - Posle odlične saradnje Zvezdinih Amerikanaca, gosti su podigli na "plus sedam".

6. minut - 7:13 - Vjalcev je odmah vratio trojku, ali je očigledno ponovo raspoloženi Cirbes ubacio za Zvezdinih "plus četiri". Nemac je već imao šest poena na kontu. Mekel je dodao još dva, pa u kombinaciji sa jakom odbranom, crveno-beli su pobegli na šest poena prednosti.

5. minut - 4:9 - Jović, koji je malo pre toga ušao u igru, na isteku napada šutem sa jedne noge pogodio je trojku, prvu na meču na obe strane.

18:06 - Na tribinama nema mnogo gledalaca... Ipak, halom se ori: "Napred Zvezda"!

2. minut - 0:2 - Prve poene na meču postigao je Cirbes posle asistencije Tejića.

18:00 - Svi prisutni u dvorani minutom ćutanja odali su počast preminulom Ranku Žeravici.

17:55 - U timu Zvezde više nema Sofoklisa Skorciantisa, sa kojim je raskinut ugovor, ali zato će evroligaški debi imati Kvinsi Miler, koji je prethodno za crveno-bele nastupao samo u poslednje tri sekunde meča sa Metalcem. Na parketu je i povratnik u Zvezdu Vladimir Štimac, kao i oporavljeni Marko Tejić.

17:51 - Tim Dejana Radonjića imao je crnu seriju od tri poraza u četiri meča. Izgubio je od Cedevite u Zagrebu i Olimpije kod kuće u ABA ligi, kao i od Reala u Evroligi. U međuvremenu je bio bolji samo od Strazbura. Zvezda se na pobednički kolosek vratila u ponedeljak savladavši Metalac u Valjevu 68:62.

17:46 - Crvena zvezda je na startu takmičenja u Grupi A u "Kombank areni" savladala Strazbur 81:59, a onda je poražena u Madridu od Reala 71:98. Himki je evroligašku sezonu počeo trijumfalno pošto je kao domaćin deklasirao šampiona Evrope 84:70, ali je zatim izgubio u Minhenu od Bajerna 60:69.

Duel Himkija i Crvene zvezde igra se u Krilackoje Sport Palasu. Meč će početi minutom ćutanja u čast preminulog Ranka Žeravice.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

17:25 - Radonjić: Himki će kunkurisati za vrh Evrolige

Foto: KK Crvena zveda
Foto: KK Crvena zveda

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić tvrdi da je Himki jedan od konkurenata za sam vrh Evrolige.

"Angažovanjem igrača najvećeg rejtinga u Evropi, pokazuju da imaju velike ambicije i u Evroligi. Konkurisaće za sam vrh, koliko mogu, pokazali su već protiv Reala na startu takmičenja. Međutim, posle poraza od Bajerna u Minhenu, sigurno će pokazati reakciju, i želju da odigraju što bolje. Mi ćemo pokušati da odigramo dobar takmičarski meč, ali nas sigurno očekuje težak posao", oprezan je trener Zvezde Dejan Radonjić.

17:20 - Kurtinaitis: Zvezdi u gostima fali samopouzdanje

Foto: Euroleague.net
Foto: Euroleague.net

Rusi su poznati kao suvereni domaćini, a na svom terenu su savladali i prvaka Evrope Real Madrid.

"Zvezda je veoma jaka kod kuće pred svojim navijačima, ali u gostima im nekada nedostaje samopouzdanja, što se događa velikom broju timova", uzda se u prednost domaćeg terena trener Himkija Rimas Kurtinaitis.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track