ZORA RUDI, DAN SE BELI, SLAVILI SU CRNO-BELI: Partizan u ABA klasiku pobedio Cibonu za 3-0 na startu
Foto: ABA Liga

Derbi

ZORA RUDI, DAN SE BELI, SLAVILI SU CRNO-BELI: Partizan u ABA klasiku pobedio Cibonu za 3-0 na startu

Košarka -

Košarkaši Partizana su u derbiju 3. kola ABA lige savladali Cibonu (87:81) i tako zadržali maksimalan učinak na startu regiomnalnog nadmetanja.

Crno-bele je do pobede predvodio Vil Hečer sa 25 poena i šest asistencija, dok je Adin Vrabac postigao 12. ; U ekipi Cibone najefikasniji bio je Željko Šakić sa 28 poena, dok je Ante Žižić dao 24.

Prva četvrtina

Cibona je bolje počela povela 11:4, ali se onda Partizan vraća poenima Hečera i Robinsona. Igra se brzo, a tri minuta pre kraja prve deonice domači tim je trojkom Hečera stigao do izjednačenja 15:15.U poslednjem delu prve deonice Partizan je serijom poena, taj deo igre rešio vođstvom 25:21.

Druga četvrtina

Ptizan održava prednost, iz prve četvrtine, a u dva navrata bilo je i plus 11. Odlično za sada šutira tim trenera Džikića, pogodio je čak 6 trojki. Posle nekoliko promašaja sa jedne i druge strane, Vrabac postiže prve poene za 27:21. Upisuje se i Slavica, pa Mulaomerović dobija tehničku. Novica Veličković je siguran sa penala, a onda Vanja Marinković trojkom poveća vođstvo Partizana na 31:23.

Od tog momenta igralo se poen po poen, a zatim je Koprivica veoma naivno napravio nesportsku ličnu grešku, posle koje je Cibona prišla na 38:30. Cibona je drugi deo drugog kvartala odigrala znatno bolje, pa je tim trenera Mulaomerovića dva puta prišao na 3 razlike. Tada su trojkama odgovarali Hečer i Andrić, pa jena poluvremenu domaćin vodio 48:42

Treća četvrtina

Drugo poluvreme počinje poenima Lukovića i Birčevića.Posle 4 minuta igre u nastavku, Partizan deluje rastrčanije i organizovanije što se osetilo i u rezultatu, pošto je Partizan opet stekao dvocifreenu prednost. Do dva minuta ore kraja trećeg kvartala, Partizan je uspevao da održi prednost, uz fenomenalnu podršku sa tribina.

Uz teren je i nekadašnji košarkaš partizana Aleksandar Pavlović
Uz teren je i nekadašnji košarkaš partizana Aleksandar Pavlović

Četvrta četvrtina

U prva tri minuta poslednje četvrtine Cibona pravi seriju od 7:0 i vraća se u meč. U tom periodu Hečer je biona klupi. Partizan je pogfodio samo trojku i to Vrabac uz mnogo promašaja sa distance. Cibona se vratila, a onda su na scenu stupili Hečer u napadu, a Luković u odbrani. U završnici, Partizan pogađa dvojku, Cibona trojku, pa se u poslednji minut ulazi za prednošću domaćina 84:79.

Hečer ima tri bacanja. i sva tri je pogodio.Gotovo je Partizan je pobedio i uz Zvezdu i Budućnost ima maksimalan učinak posle 3. kola.

Tok meča

Partizan i Cibona posle prva dva ABA lige imaju skor 2-0, tako da će nakon meča neko stati rame uz rame Crvenoj zvezdi i Budućosti na vrhu tabele.

Šest poslednjih sezona crno-beli redovno dobijaju Cibonu u Pioniru, a trener Partizana Aleksandar Džikić uspeti da veže het-trik na startu šampionata.- Vraćamo se u Pionir. Nadam se pred punom dvoranom. Protivnik je vrlo neprijatan, talentovan. Dobar miks iskusnih i talentovanih igrača. Žižić je dominantna sila u ABA ligi. Što se nas tiče, moraćemo da nađemo rešenje za njihovu igru posle skoka. Moraćemo da igramo bolje nego u Skoplju i nego u Baru. Ne smemo da poletimo posle tog rezultatski uspešnog nastupa, jer ova ekipa ima tendenciju da poleti. Uz to, ima i mnogo novajlija za koje ne znamo kako će reagovati pred punim Pionirom - poručio je Džikić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track