(VIDEO) NOVA DRAMA CRNO-BELIH: Partizan posle nove akcije Ratkovice i Birčevića dobio Ludvigzburg
Foto: Saša Pavlić

FIBA Liga šampiona

(VIDEO) NOVA DRAMA CRNO-BELIH: Partizan posle nove akcije Ratkovice i Birčevića dobio Ludvigzburg

Košarka -

Košarkaši beogradskog Partizana savladali su posle produžetka nemački Ludvigzburg (86:82), u meču osmog kola grupe E Fibine Lige šampiona.

1 / 3 Foto: Saša Pavlić

Veličković je bio najefikasniji sa 21 poenom uz 10 skokova, dabl-dabl je imao i Birčević sa 16 poena i 12 uhvaćenih lopti. Hečer je pre petog faula postigao 20 poena pogodivši četiri trojke, uz šest asistencija u utakmicu koja je trajala skoro dva i po sata. Goste je predvodio Koton sa 14 poena i sedam skokova, 13 je dodao Martin, a deset je ubacio Lozing.

Crno-beli imaju pobedu manje od drugoplasiranog rivala, a u sledećem kolu dočekuju lidera grupe Bešiktaš, 14. decembra.

Prva četvrtina

Na početku drugog minuta Hečer je pogodio trojku. Partizan je odličnpo počeo duel, posle manje od 4. minuta igre, četa trenera Džikića je vodila 12:4, pa je američki strateg na klupi nemačkog tima zatražžio minut odmora. Nakon toga, Partizan do sedmog minuta uspeva da održi prednost od 8 do 10 poena.

Do kraja četvrtine Partizan nije ispuštao prednost i prvi dero igre završen je rezultatom 21:12.

Druga četvrtina

Posle nešto manje od 4 minuta igre u drugoj deonici Partizan je imao devet poena prednosti, ali je Džikić bio nezadovoljan određenim stvarima u igri. Upozoravao je da mora da se igra sa više koncentracije i da to što nemački tim promašuje, ne može da potraje dugo.Nemci su ga demantovali već u sledećem napadu i pogodili prvu trojku na meču. Za razliku od njih Partizan je za više od 7 minuta postigao svega 4 poena, a Ludvigzburg je posle nesportske greške Robinsona i faula Lukovića prišao na 25:23.

Partizan više od 4 minuta nije postigao nijedan poen, pa je tri i po minuta pre poluvremena na semaforu pisalo 25:26 za Nemce, koji su napravili seriju 11:0. Dva minuta i 49 sekundi pre poluvremena Hečer je pogodio slobodno bacanje i tako prekinuo seriju Nemaca od 13:0, ali to i dalje nije koš iz igre, kojeg nema duže od 5 minuta. Taj sušan period prekinuo je Veličković dvojkom.

Do poluvremena se igralo poen po poen, a Partizan je stekao prednost posle trojke Hečera uz faul, posle kojeg je Amerikanac ubacio dodatno bacanje.

Treća četvrtina

Kao i u drugom kvartalu, Partizan se muči da postigne koš. Na isteku drugog ,minuta Robinson je ubacio jedan penal. A zatim je Birčević ubacio trojku za 41:42.Partizan je tada dodao pet brzih poena i serijom 8:0 naterao Nemce da zatraže minut odmora.

Igralo se konfuzno na obe strane, a tri minuta pre kraja četvrtine Mekre je pogodio trojku i doneo Nemcima prednost od 54:51. Da miinuta pre krakja četvrtine na terenu je zabvladao potpuni haos, pošto je trener Partizana Džikić dobio tehničku grešku. Preikid u kom su sudije obbjašnjavale odluke, trajao je nekoliko minuta, a posle svega gosti su poveli sa 58:52.

Do kraja četvrtine Partizan se malo vratio i Nemci su imali samo plus dva 58:56.

Četvrta četvrrtina

Pet minuta pre kraja utakmice na semaforu je pisalo 63:63. Biće ovo dramatična završnica, kao i ona u Nemačkoj.Nešto više od 2 minuta pre kraja bilo je 67:67. Utakmica je sve samo ne atraktivna. Džikić je zatražio minut odmora i upozorava igrače da nema lakih poena i da Partizan do bonusa ima dva "mala" faula.

Trojka Birčevića, Partizan vodi 70:67. Dvojka za Nemce i to posle ofanzivnog skoka. Na drugoj strani Birčević je pogodio dvojku, vezao je 5 poena 72:69 minut i pet sekundi do kraja. 25 sekundi pre kraja Nemci su krenuli u napad i Bun je zakucao za 72:72. Do kraja je 13 sekundi.

Hečer je šutnuo trojku i promašio, idemo u produžetak.

Produžetak

U prvom minutu produžetka nije bilo poena. A onda je sa dva bacanja Veličković doneo vođstvo Partizanu 74:72. Na drugoj strani poene je uz faul Veličkovića postigao Henmonds, te je bilo 74:74. Nešto manje od 3 minuta pre isteka dodatnih 5 minuta Veličković je pogodio nove penale i Partizan je opet vodio 76:74. zatim je dva minuta i šest sekundi pre kraja Birčević promašio jedno baxcanje za plus 3 - 77:74.

Na drugoj strani terena Koton je pogodio dva bacanja i opet je samo pola koša. Trojka Hečera za 80:76, a zatim je na drugoj strani terena napravio peti faul, uz koji je Hemonds pogodio za 80:78 minut i po pre kraja. Veličković za pluis 4, još minut.

27 sekundi pre kraja Losing je pogodio za 82:82, a 6 sekuundi pre kraja Birčević je pogodio dvojku uz faul. Ratkovica je asistirao kao u Nemačkoj . Birčević je promašio, ali je Andrić uhvatio i fauliran je.Ubacio je oba penala, za konačnu pobedu 86:82.

Tok utakmice

Crno-beli su u seriji loših rezultata u tom evropskom takmičenju, gde su vezali tri poraza pa žele da se pred svojim navijačima vrate na pobednički kolosek, kako bi zadržali šanse za plasman u drugu fazu.Prvi okršaj dva tima u Nemačkoj na startu takmičenja bio je i više nego zanimljiv. Rešen je u poslednjem sekundu meča košem Birčevića nakon sjajne asistencije Ratkovice za 65:64.

Crno-beli trenutno dele četvrto mesto na tabeli sa četiri ekipe koje imaju skor 3-4.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track