(VIDEO) ZVEZDA DRUGA U GRUPI: Raduljica za radost Đorđevića, Duda trijumfalno kroz Malagu
Foto: Euroleague.net

Uzbudljivo u TOP 16

(VIDEO) ZVEZDA DRUGA U GRUPI: Raduljica za radost Đorđevića, Duda trijumfalno kroz Malagu

Košarka -
Košarkaši Efesa pobedili su Unikahu u Malagi 85:75, dok je Panatinaikos kao domaćin savladao Darušafaku 82:79 u utakmicama 5. kola Grupe E TOP 16 faze Evrolige.

Tim Dušana Ivkovića do pobede je došao zahvaljujući rolama Džona Dilbera i Darija Šarića u poslednja tri minuta meča. Ipak, najefikasniji je bio Džejson Grejndžer sa 22 poena, Dibler je dodao 16, a Šarić još sedam. Kod domaćina najbolji strelci bili su Ričard Hendriks i Mindaugas Kuzminskas sa po 16 poena, dok je Nemanja Nedović ubacio sedam poena.

PAO se namučio sa Darušafakom, ali je ipak uspeo da zabeleži pobedu posle dramatičnog finiša. Najzaslužniji za uspeh ekipe Aleksandra Đorđevića bio je srpski reprezentativac Miroslav Raduljica sa 17 poena i osam skokova. Nik Kalates je dodao 14 poena, Vladimir Janković 12... Saša Pavlović je ubacio sedam, a Ognjen Kuzmić dva poena. Najefikasniji na meču bio je gostujući igrač Džemon Gordon sa čak 26 poena.

Podsetimo, Crvena zvezda je, takođe danas, u "Pioniru" bila bolja od Lokomotive Kubanj 80:66, dok je Fenerbahče juče u Istanbulu savladao Cedevitu 86:73.

Na tabeli Grupe E vodi Fenerbahče sa maksimalnim učinkom, slede ga Crvena zvezda, Lokomotiva Kubanj i Efes sa po tri pobede i dva poraza, Unikaha, Cedevita i Panatinaikos imaju skor 2-3, dok "fenjer" pripada Darušafaki, koja je još bez pobede.

U 6. kolu sledeće nedelje se sastaju: Cedevita - Panatinaikos, Darušafaka - Crvena zvezda, Unikaha - Lokomotiva i Efes - Fenerbahče.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track