VLASNIK PANATINAIKOSA O IZGUBLJENOJ TITULI: Da smo ranije otpustili Đorđevića...
Foto: Profimedia

Grk kivan na selektora Srbije

VLASNIK PANATINAIKOSA O IZGUBLJENOJ TITULI: Da smo ranije otpustili Đorđevića...

Košarka -

Vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos smatra da je napravio veliku grešku što ranije nije otpustio bivšeg trenera košarkaša atinskog kluba Aleksandra Đorđevića.

Srpski selektor dobio je otkaz u atinskom klubu posle poraza u četvrtfinalu Evrolige od Laboral Kuće. PAO potom nije uspeo ni da osvoji titulu u Grčkoj pošto je u finalu izgubio od Olimpijakosa sa 3-1.

„Svi žele da se okoriste o uspeh. Sa druge strane, u neuspehu ste uvek sami. Kao vlasnik kluba preuzimam punu odgovornost za neispunjavanje osvnovnih ciljeva, a to se dogodilo iz dva razloga:

Prvo, napravili smo grešku kada je u pitanju trener Aleksandar Đorđević. Pogrešili smo što ga ranije nismo otpustili. Da smo to uradili, verovatno bi smo imali drugačiji kraj u Evroligi i grčkom šampionatu. Drugo, nisam očekivao da će se Olimpijakos toliko baviti stvarima van parketa. Kao rezultat toga, ekipa je ostala nezaštićena kod sudija. To je lekcija za mene.

Ono što se dogodilo u četvrtom meču nije samo udarac u stomak, već šut u testise. Ipak, jaki nauče da se podignu i nastave borbu. To ćemo i mi uraditi“, napisao je Janakopulos u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track