VUČIĆ: Država će dati novac košarkašima da budu domaćini kvalifikacija za Rio!
Foto: Damir Dervišagić

Prijem u Vladi Srbije

VUČIĆ: Država će dati novac košarkašima da budu domaćini kvalifikacija za Rio!

Košarka -
Premijer Srbije obećao košarkašima da će država obezbediti novac kako bi naša zemlja bila domaćin kvalifikacionog turnira za odlazak u Rio

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić je predsedniku Košarkaskig saveza Srbije Draganu Đilasu obećao da će Vlada Srbije pokušati da izdvoji sredstva da Beograd bude domaćin jednog od kvalifikacionih turnira za Igre u Rio de Žaneiru.

Da bi naša zemlja postala kandidat za domaćinstvo predolimpijskog turnira mora da uplati minimun 1.750.000 evra. Ukoliko se prijavi više zemalja za organizaciju turnira, cifra će rasti, pa tako novac nije garancija da ćemo dobit organizaciju.

Podsetimo, orlovi će učestvovati na jednom od tri kvalifikaciona turnira, a svi će se održati naredne godine od 5. do 11. jula.

Po šest timova boriće se za jedno mesto, po tri ekipe biće smeštene u dve grupe, u polufinale idu dve prvoplasirane selekcije, pa sledi konačna borba za Rio. Za sada je poznato da će evropski takmičari biti još Francuska, Italija, Grčka i Češka, afrički Angola, Senegal i Tunis, američki Kanada, Meksiko i Portoriko, Okeaniju predstavlja Novi Zeland. Azijiski predstavnici biće vicešampioni i poraženi polufinalisti kontinentalnog šampionata.

Predsednik Vlade se zahvalio košarkaškoj reprezentacije Srbije, treneru Aleksandru Đorđeviću, predsedniku Košarkaškog saveza Draganu Đilasu, i svim članovima nacionalnog tima čestitao na osvajanju četvrtog mesta na Evropskom prvenstvu u Lilu.

"Ovi igrači su pokazali veliko srce, i ja sam zadovoljan što mogu da im čestitam na izvanrednom četvrtom mestu u Evropi. Siguran sam da oni mogu i bolje, čemu se mi nadamo, a besmisleno bi bilo da očekujemo - po malo čemu smo u Evropi četvrti", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On se našalio rekavši da je predsednik KSS Đilas "veoma nesrećan" zbog toga što nije mogao da iz Francuske viče premijeru da "spremi pare", dodavši da će Srbija naći dovoljno novca da ispuni svoje obaveze prema košarkašima i svim drugim sportistima.

Vučić je ocenio da su košarkaši "osvetlali obraz" Srbije i pokazali da se reprezentacija "lavovski bori, izgara na terenu", a to je "ono što ljudi najviše cene".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track