VUJOŠEVIĆ OPTUŽUJE: Todorić širi laži da sam kriv za krizu Partizana!
Foto: Fonet

Dugogodišnji saradnik na meti

VUJOŠEVIĆ OPTUŽUJE: Todorić širi laži da sam kriv za krizu Partizana!

Košarka -
Držao sam ga u klubu, a on sad govori da ne mogu da stvore dobar tim zbog toga što mi je isplaćeno 500.000 €. To je laž jer je dogovoreno da mi daju u ratama

Bivši trener Partizana Duško Vujošević ogorčen je zbog učestalih priča da crno-beli rezultatski posrću zbog duga prema njemu i da nisu bili u stanju da sastave kvalitetniji tim jer mu je isplaćeno pola miliona evra.Za forsiranje takvih komentara na društvenim mrežama i forumima, ali i u košarkaškoj javnosti, Vujošević direktno optužuje dugogodišnjeg saradnika, sportskog direktora Dragana Todorića.- Ne želim da odgovaram na svaki komentar na internetu, međutim, s više strana se pušta priča da Partizan ne može da opstane jer je klub isplatio dugovanja prema meni više od pola miliona evra. Vreme je da se spekulacije prekinu. Te priče kreću od mog dugogodišnjeg saradnika Dragana Todorića, koga sam iz obzira držao u Partizanu, smatrajući da su on i Miša Baksuz dobri za atmosferu. Pokazalo se da je Miša Baksuz mnogo karakterniji - kaže Vujošević i objašnjava:

Smeši im se borba za opstanak... Košarkaši Partizana
Smeši im se borba za opstanak... Košarkaši Partizana

Sad me zovu Dulo

- Partizan nije produžio ugovor sa mnom, što je lepši način da se kaže da sam oteran. Kao što se vidi u uslovima raskida ugovora, prve sezone po povratku iz CSKA imao sam 300.000 evra, isto toliko naredne i 200.000 evra poslednje godine. Ne želim da pravim računice koliko je klub zaradio na prodaji igrača koje sam dobrim delom ja osposobio. Ali mogu da uporedim svoja primanja s trenerima iz istog ranga takmičenja ABA lige, u kojoj smo osvajali trofeje. Pritom neću da komentarišem plate Sagadina, Šakote ili Pešića... Repeša je poslednje godine u Cedeviti imao 400.000, dakle duplo veću platu od moje, koja mu je još i isplaćena.Vujošević podseća na to da mu Partizan više od dve sezone nije uplatio nijednu platu.- Živeo sam od onoga što sam zaradio u Rusiji. Ovi dušebrižnici što sad proturaju priče da Partizan nije mogao da napravi ekipu, jer je, kako kažu, Dulu isplaćeno 500.000 evra, lažu. To „Dulo“ verovatno treba da naglasi moje crnogorsko poreklo i da bude još jedan argument protiv mene.Najtrofejniji trener u istoriji kluba čak nije siguran da je prve sezone dobio onoliko koliko crno-beli tvrde.- Iz papira se vidi da mi se iz sezone 2012/13. duguje 126.810 evra, dakle isplaćeno mi je 173.190. Verovatno imaju pokriće za taj iznos, ali, koliko se sećam, dali su mi jednu ili dve plate manje. Za ostale dve sezone nisam dobio ništa. Dušebrižnici nisu bili uznemireni što ekipa i ja nismo plaćeni, što sam govorio da je to deo politike da bi se Partizan sveo na drugorazredni okvir.

I za Skoplje sam kriv?

Prema sporazumu dug treba da se isplati u pet rata, od kojih poslednja dolazi na naplatu u septembru 2019.- Prva rata je stigla sa oko 20 dana zakašnjenja. Bio sam maksimalno fleksibilan s obzirom na tešku ekonomsku situaciju. Dinamika isplate je praktično pet godina, s tim što su najveći iznosi poslednje dve godine. Pristao sam da sve kazne ja platim. Pritom, reč je o čistom ugovoru bez premija. To komentatore nije brinulo, ali brine ih što je navodna isplata od 500.000 evra sprečila Partizan da sastavi dobru ekipu. A ja sam bio spreman džabe da radim, ali nisam bio spreman da budem džabe oteran. I zaista mi je žao što je zbog rate koja treba da mi bude isplaćena 2019. godine ekipi ponestalo snage u poslednja tri minuta utakmice u Skoplju, pa je izgubila - zaključio je Vujošević

Do poslednjeg centaZA TELEFON I KAZNE ODBILI MI 97.105 EVRAInteresantno je to što je prilikom raskida ugovora Vujoševiću uračunat minus za mobilni telefon, kao i sve novčane kazne dok je sedeo na klupi Partizana.- Dugovanja iznose 626.810 evra, a od toga je odbijeno 12.300 za korišćenje mobilnog telefona, kao i 84.805 za kazne koje sam sakupio za te tri godine zbog tehničkih grešaka, skidanja sakoa, konferencija za medije na kojima sam branio klub. Dakle, kad se to oduzme, ostaje dug od 529.705 evra - kaže Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track