VUJOŠEVIĆ UOČI PUTA U TURSKU: Nećemo nikog da izazivamo, idemo da se sportski nadmećemo
Foto: Nemanja Pancic

Partizan u sredu gostuje Banvitu

VUJOŠEVIĆ UOČI PUTA U TURSKU: Nećemo nikog da izazivamo, idemo da se sportski nadmećemo

Košarka -
Crno-beli će gostovati u Turskoj, u gradu Bandirma, koji je oko 300 kilometara udaljen od Istanbula, samo četiri dana nakon ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića uoči utakmice sa Galatasarajem u Evroligi

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da njegov tim rasterećeno putuje u Tursku na meč Evrokupa protiv Banvita u želji da se sportski nadmeće i širi prijateljstvo između dve zemlje.

Crno-beli će gostovati u Turskoj, u gradu Bandirma, koji je oko 300 kilometara udaljen od Istanbula, samo četiri dana nakon ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića uoči utakmice sa Galatasarajem u Evroligi.

"Svakome je cilj da se takve stvari više ne dešavaju, ali uvek postoje dve strane. Imali smo slučaj ubistva Brisa Tatona u Beogradu i možda bi trebalo poći od sebe i rešiti probleme u svojim redovima. Putujemo rasterećeni sa dobrim namerama i nećemo nikog izazivati. Želimo da se sportski nadmećemo i širimo prijateljstvo, a ne devijantno ponašanje", rekao je Vujošević.

Vujošević je ponovio da mu je žao zbog ubistva Zvezdinog navijača.

"Žao mi je zbog smrti mladog coveka. Porodica je dečka ispratila zdravog, a vratili ga u sanduku i to je nešto preko čega ne može lako da se pređe. Nadam se da ovaj događaj može da posluži kao početak multiplikovanja borbe protiv huligana na stadionima, ali ako su reakcije previše emotivne, za unutrašnju upotrebu i izazivanje nacionalnizma i revanšima, to onda nije dobro", naveo je Vujošević.

On nije želeo da govori o mogućem povratku Saše Pavlovića, iako je krilni igrač trebalo da se izjasni do jučerašnjeg dana.

Vujošević je rekao da je Banvit aposlutni favorit protiv crno-belih.

"Idemo da damo maksimum, polako podižemo formu, iako imamo loših tačaka koje moramo da popravimo. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu, ali ništa ne obećavamo. Turski tim je apsolutni favorit i nadam se da će moji igrači biti rasterećeni. Banvit ima dobar individualni kvalitet, koji je uvećan timskom igrom što su pokazali u Beogradu kada su imali dobro suđenje", zaključio je Vujošević.

Utakmica 7. kola E grupe Evrokupa između Banvita i Partizana igra se sutra od 18 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track