ZA GINISA: 17-godišnja košarkašica Zvezde Ivana Katanić ostvarila tripl-dabl u pobedi od 95 razlike
Foto: KKŽ Crvena Zvezda

Fenomenalan učinak

ZA GINISA: 17-godišnja košarkašica Zvezde Ivana Katanić ostvarila tripl-dabl u pobedi od 95 razlike

Košarka -

Minulog vikenda odigrano je kompletno 4. kolo prvenstva Srbije za košarkašice. Kolo su obeležili prvi poraz Partizana i neverovatan trijumf Crvene zvezde nad Vojvodinom u Novom Sadu.

Zvezda je do treće pobede u prvenstvu stigla pobedom 140:45 nad Vojvodinom koju sa klupe predvodi Milan Dabović, otac reprezentativki Milice i Ane Dabović.

U ovom meču posebno se istakla Ivana Katanić (17). Kadetska reprezentativka Srbije ostvarila je tripl-dabl na ovoj utakmici. Postigla je 31 poen, imala 12 osvojenih lopti i 11 asistencija, što zajedno sa sedam skokova daje indeks uspešnosti 57!

Do ovog kola Partizan je bio jedina neporažena ekipa. Međutim, crno-bele su poklekle u Subotici protiv Spartaka u triler završnici rezultatom 61:60.

Aktuelni šampion Srbije, ekipa Radivoja Koraća bez većih problema savladala je na svom parketu Šumadiju iz Kragujevca rezultatom 84:48 i takođe zabeležila treću pobedu u sezoni.

U ostalim utakmicama 4. kola Ženske košarkaške lige Srbije Kraljevo je savladalo Vrbas rezultatom 60:54, Vršac je bio bolji od Studenta iz Niša sa 70:56, a Šabac je pobedio Novosadsku akademiju sa 88:76.

Na vrhu tabele je velika gužva, pošto pet ekipa ima učinak od tri pobede i jednog poraza, Partizan, Crvena zvezda, Radivoj Korać, Kraljevo i Spartak. Polovičan skor posle četiri kola imaju Vršac, Student i Šabac, a jednu pobedu su ostvarile ekipe Vrbasa, Šumadije i Novosadske akademije. Jedini tim bez pobede je Vojvodina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track