ZAVRŠIO SEZONU: Pekoviću dnevno 70.000 dolara, a ne igra!
Foto: Profimedia

Peković možda okončao karijeru

ZAVRŠIO SEZONU: Pekoviću dnevno 70.000 dolara, a ne igra!

Košarka -

Predsednik Partizana i centar Minesote zbog povrede neće odigrati nijednu ovosezonsku utakmicu, ali će mu biti isplaćen svaki dolar iz ugovora

Predsednik KK Partizan Nikola Peković, centar Minesote, propustiće celu sezonu zbog povrede, a to ne znači da će zarađivati manje! Popularni Pekmen dobiće svaki cent od svojih 12.100.000 dolara, iako neće kročiti na parket.Pošto regularni deo NBA sezone počinje 25. oktobra ove godine, a završava se 12. aprila naredne, možemo da kažemo da će ona trajati 169 dana. To praktično znači da će Peković, koji neće odigrati nijedan minut od 82 utakmice, svaki dan biti bogatiji za 70.569 dolara! Ako bismo to preveli na domaći teren, Peković će za 24 časa inkasirati 159 prosečnih srpskih plata.

Naravno da popularni Pekmen nije kriv za to i da bi najviše voleo da svaki dolar zaradi na parketu, ali povreda zgloba i tetiva je ozbiljnija nego što se očekivalo. Tačnije, reč je o hroničnim problemima predsednika crno-belih, zbog kojih mu klupski lekari nisu dali dozvolu da igra, a čak se spekuliše da bi mogao i da završi karijeru.Vlasnik Timbervulvsa Glen Tejlor i trener Tom Tibodo razočarani su razvojem događaja. Peković je prošle sezone odigrao samo 12 utakmica, a ekipa ni ove neće moći da računa na njega.- Doktori i treneri su se dogovorili, Peković neće igrati ove sezone - rekao je Tejlor, a trener „vukova“ je dodao:- Nadali smo se da će dobro odreagovati. Bilo je dobrih dana, ali i dosta onih u kojima stvari nisu išle kako treba.

Kako sada stoje stvari, deo od njegovog ovosezonskog ugovora isplatiće osiguranje, a deo Minesota. Međutim, postoji mogućnost da klub isplati njegov kompletan ugovor, odnosno svih 23 miliona dolara. Tako bi Nikola postao slobodan igrač, nastavio bi da se leči i eventualno nastavio karijeru negde drugde.

Fotelja čekaMOŽE DA SE POSVETI PARTIZANUNikola Peković kao predsednik Partizana nije imao mnogo vremena da se bavi problemima crno-belih. Zbog toga je potpredsednik Miroslav Berić bio koordinator i veza između kluba i njega, ali nije dugo izdržao, pa je podneo ostavku. Ako Minesota otkupi Pekovićev ugovor, on bi mogao da se vrati u Beograd, ovde da se leči i aktivnije učestvuje u rukovođenju klubom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track