ZBOGOM, SRBIJO: Divcu fotelja u Sakramentu
Foto: Beta Ap

Predsednik OKS odlazi

ZBOGOM, SRBIJO: Divcu fotelja u Sakramentu

Košarka -
Novi posao Legendarni košarkaš pristao da bude potpredsednik Kingsa, s kojima je postigao najveće uspehe u istoriji kluba

Vlade Divac uskoro napušta Olimpijski komitet Srbije i vraća se u Sakramento Kingse! Legendarni centar obavljaće funkciju potpredsednika NBA kluba iz Kalifornije.Divcu ove godine ističe mandat u OKS, a on je još ranije najavio da ne želi više da radi bilo šta u srpskom sportu. Kako njegova deca odlaze u SAD na studije, Vlade je odlučio da ide s njima i potraži angažman u nekom od NBA klubova. Logično, pojavila se opcija da bude član uprave Kingsa, što je i prihvatio.

Biće zadužen za pojačanja... Vlade Divac
Biće zadužen za pojačanja... Vlade Divac

Divac je jedna od najomiljenijih ličnosti u Sakramentu, ne samo kao igrač već kao ličnost koja je doprinela celoj zajednici. Na parketu je zajedno sa Stojakovićem, Veberom i ostalim „kraljevima“ početkom dvehiljaditih pravio najveće uspehe u istoriji kluba i bio jedan od najzaslužnijih što se „šou-tajm“ iz glamuroznog Los Anđelesa preselio u Sakramento.Uspon Sakramenta poklapa se s dolaskom sjajnog srpskog centra, koji je bio mnogo više od igrača, bio je kohezivna snaga celog tima, trener na parketu i veliki autoritet van njega. Neretko je trener Rik Adelman uvažavao njegovo mišljenje, ali ne samo on već i generalni menadžer Džef Petri, koji je Divca konsultovao i u vezi sa dovođenjem pojačanja.

Velika častKINGSI MU PENZIONISALI DRESKakav je trag Divac ostavio u Sakramentu govori činjenica da njegov dres sa brojem 21 krasi svodove Arko arene. U aprilu 2009. postao je prvi Srbin u istoriji čiji je dres penzionisan. Legendarni srpski centar je, posle Džabara i Olajdžuvona, treći igrač s više od 13.000 postignutih koševa, 9.000 skokova, 3.000 asistencija, 1.500 blokada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track