ZVEZDA PRODAJE DRIM-TIM: Ispisali istoriju i odlaze za džabe!

Crveno-belima ni dinara

ZVEZDA PRODAJE DRIM-TIM: Ispisali istoriju i odlaze za džabe!

Košarka -

Čović nije u mogućnosti da zadrži trojicu stranaca koji su nosili igru, pa će oni bez obeštećenja napustiti klub. I većini domaćih igrača ističu ugovori

„Eh, kad bi nam ostao ovaj tim“, nema zvezdaša koji nije ovo izgovorio tokom top 16 i top 8 faze Evrolige. Ipak, želje su jedno, a realnost drugo. Drim-tim crveno-belih rasturiće se na kraju sezone, a ono što je još bolnije - klub od njihovog odlaska neće zaraditi ništa.Većini igrača ističe ugovor, pa će tako od transfera zaraditi samo oni, ne i Zvezda. Počnimo od onih najboljih, od trojice stranaca - Kvinsija Milera, Majka Cirbesa i Tarensa Kinsija. Kada je reč o prvoj dvojici, oni sigurno neće u sledećoj sezoni nositi Zvezdin dres. Kod Kinsija postoji šansa za ostanak, ali to je daleko od realnog. Posebno ako se uzmu u obzir primanja sjajnog Amerikanca za kompletnu sezonu, koja bi bila neuporedivo veća nego šta ga je tim sa Malog Kalemegdana platio za ovogodišnji poluangažman.Kako zadržati JovićaTeško će čelnici kluba zadržati i Stefana Jovića, koji je „mozak“ Zvezdinog tima u ovoj sezoni. Pošto reprezentativnom pleju ističe ugovor na kraju sledeće sezone, ovo je poslednja prilika da se njegovom prodajom nešto i zaradi. Naravno, pod uslovom da Jović ne produži saradnju s prvakom Srbije. Interesovanje će biti veliko zbog svega što je prikazao (četvrti asistent Evrolige). Igrač koji ima status legende Zvezde Branko Lazić takođe ima još jednu sezonu ugovora i njegovim odlaskom crveno-beli mogu nešto i da zarade. Ugovori na kraju sezone ističu Štimcu, Miciću i Simonoviću. Njihov status zavisiće od vizije tima za budućnost...Trojica su sigurnaKada je reč o momcima koji ostaju na Malom Kalemegdanu, tri imena su sigurna. Marko Gudurić je eksplodirao, čeka ga verovatno i poziv u reprezentaciju. Luka Mitrović se oporavio od povrede. Nemanja Dangubić je bio fantastičan u top 16 fazi i čeka ga jedna od vodećih uloga.

Fabrika talenataSTIŽU NOVI KLINCIKada je reč o ostalim mladim igračima u crveno-belom taboru, i tu će biti promena. Očekivanja nisu ispunili Marko Tejić i Nikola Rebić, pa će oni verovatno otići u klub u kom će imati veću minutažu. Na vrata prvog tima zakucali su i Aleksa Radanov, tu su i Dejan Davidovac, Dragan Apić... Boriša Simanić potpisao je četvorogodišnji ugovor sa crveno-belima i očekuje ga velika šansa u narednoj sezoni. Mladi krilni košarkaš jedan je od najvećih talenata na ovim prostorima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track