(KURIR TV) ZVEZDI DUPLA KRUNA Crveno-bele košarkašice posle 13 godina osvojile titulu!
Foto: Dejan Ignjatović, Kurir

Zasluženo slavlje

(KURIR TV) ZVEZDI DUPLA KRUNA Crveno-bele košarkašice posle 13 godina osvojile titulu!

Košarka -

Košarkašice Crvene zvezde osvojile su titulu šampiona Srbije pošto su u finalnoj seriji plej-ofa Ženske košarkaške lige Srbije savladale Radivoj Korać ukupnim rezultatom 3:1. Crveno-bele su u četvrtoj utakmici na svom terenu slavile sa 68:33 (13:9, 23:15, 11:8, 21:1).

Tim trenera Dragana Vukovića je tako osvojio duplu krunu ove sezone i posle 13 godina vratio titulu u vitrine kluba.

Ovo je ukupno 29. titula šampiona države za crveno-bele.

Kao i u prethodne dve utakmice, Crvena zvezda je bila dominantna većim delom utakmice i na kraju upisala sasvim zasluženo ubedljivu pobedu.

Zvezda je otvorila utakmicu sa 6:0, Korać uspeo da stigne do 9:9 i praktično to je bilo sve od gošći u ovom duelu. Crveno-bele su vezale sedam poena na prelazu iz prve u drugu četvrtinu, a u 15. minutu prvi put stigle do dvocifrene prednosti - 21:11. Osim u nekoliko navrata, kada je Korać uspeo da smanji na osam ili devet poena zaostatka, gošće praktično nisu mogle da vrate egal.

Zvezda je psihološku prednost nad rivalom pokazala u finišu prve i druge četvrtine kada je vezala po četiri poena, a na poluvremenu je rezultat glasio 36:24.

Skoro četiri minuta je stajao isti rezultat na startu trećeg perioda, a Korać je prve poene postigao tek posle pet minuta igre. Bilo je to već kasno jer je Zvezda stekla 15-tak poena razlike koje je održavala do isteka 30 minuta igre.

Poslednja četvrtina ući će u anale finala jer je Radivoj Korać postigao samo jedan poen, i to u 33. minutu. Zvezdi ni visoka prednost nije dala mira, već je do kraja odigrala maksimalno angažovano, na trenutke, predvođena Marijom Prljom, i atraktivno za publiku, pa ubedljiva pobeda nije izostala.

U ekipi Crvene zvezde Milina Mišeljić je bila najefikasnija sa 15 poena, 12 je postigla Aleksandra Katanić (9 skokova), 11 Marija Prlja (6 asistencija), a 10 Mina Đorđević (7 skokova).

Kod Radivoja Koraća Lidija Vučković je postigla devet poena, a po šest Teodora Turudić (8 skokova), Vladinka Erak i Marija Stojiljković.

Finale su pratili i brojni košarkaški radnici, među kojima su bili predsednik Saveza Predrag Danilović, donedavni predsednik KSS-a Dragan Đilas, Ana Joković, Nebojša Čović, Slađan Stojković, Dejan Tomašević, selektor košarkašica Stevan Karadžić...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track