(VIDEO) ZVEZDIN DIV RUŠI REKORDE: Bobi je najbolji skakač i najkorisniji igrač u istoriji Evrolige
Foto: Tanjug

Samo je nebo granica

(VIDEO) ZVEZDIN DIV RUŠI REKORDE: Bobi je najbolji skakač i najkorisniji igrač u istoriji Evrolige

Košarka -
Marjanović je zabeležio najviše skokova (256) i najviše indeksnih poena (616) u jednoj sezoni

Košarkaš Crvene zvezde Boban Marjanović oborio je večeras još dva rekorda elitnog evropskog evropskog takmičenja, Evrolige: ima najveći broj skokova i najviše indeksnih poena u jednoj sezoni.

Marjanović je već u prvoj četvrtini utakmice između Crvene zvezde i Panatinakosa imao devet skokova i tako stigao do ukupno 249 skokova u jednoj sezoni. On je ovim rezultatom pretekao Mirsada Turkdžana, koji je u sezoni 2002/03 imao 248 uhvaćenih lopti. Do kraja meča "skupio" je ukupno 16 lopti, pa je stigao do cifre 256.

Bobi je oborio i drugi rekord, po broju indeksnih poena u jednoj sezoni Evrolige. Do sada je taj rekord držao Entoni Parker iz Makabija sa 597, a Bobi je danas zabeležio i 616. indeksni poen čime je takođe ubedljivo prvi.

Da bude najbolji ikada po prosečnom broju indeksnih poena Marjanoviću je bilo večeras potrebno 44 indeksnih poena, ali mu to nije pošlo za rukom pa je rekord Arvidasa Sabonisa kada je beležio 26,3 prosečno poena po meču za Žalgiris u sezoni 2003-04 ostao neoboren.
Marjanović je večeras pomerio granicu rekorda po broju dabl-dablova na 16 u jednoj sezoni - imao je 12 poena i 16 skokova.
http://www.youtube.com/watch?v=Cu2rScA3Z4w
http://www.youtube.com/watch?v=m6UBPErlkzw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track