NENADIĆ PROMAŠIO POBEDU: Srpski rukometaši posle drame remizirali sa Poljskom, EP i dalje blizu
Foto: Fonet

UZBUDLJIVO U ČAIRU

NENADIĆ PROMAŠIO POBEDU: Srpski rukometaši posle drame remizirali sa Poljskom, EP i dalje blizu

Ostali sportovi -

Muška rukometna reprezentacija Srbije igrala je danas u Nišu nerešeno 34:34 sa Poljskom, u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Domaćin je večeras u "Čairu" bio u konstantnom zaostatku, u finišu je uspeo da izjednači i na kraju je imao napad za pobedu. Međutim, Petar Nenadić nije pogodio gol, samim tim ni plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se sledeće godine održati u Hrvatskoj.

Srbija je i dalje prva na tabeli Grupe 2 sa sedam bodova, jednim više od Belorusije, a dva od Rumunije, koje će se sutra međusobno sastati. Poljska ima tri boda, ali je bez šanse da se plasira na kontinentalni šampionat.

Ako Belorusija savlada Rumuniju, onda je srpski tim sigurno na EP, u protivnom sve će biti poznato posle meča sa Belorusima u nedelju u Minsku. Istina, prema nekim računicama i ovaj bod je dovoljan za poziciju najboljeg trećeplasiranog, koja takođe obezbeđuje mesto na EP, ali to još nije izvesno.

Srpski rukometaši će poslednju utakmicu u kvalifikacijama igrati u nedelju u gostima protiv Belorusije.

Petar Nenadić rekao je da je nerešen rezultat super u odnosu na to kako je njegova ekipa večeras igrala protiv Poljske.

"Izvukli smo nerešen rezultat. Imali smo napad za pobedu, ali ovo je super kako smo igrali celu utakmicu. Ostaje žal za pobedom, ali dobro", rekao je Nenadić za RTS posle utakmice u Nišu.

Nenadić je pohvalio publiku u hali Čair.

"Veliko hvala svima koji su došli da nas bodre", istakao je Nenadić.

Njegov saigrač Rastko Stojković rekao je da je veoma razočaran rezultatom utakmice sa Poljskom.

"Veoma sam razočaran ovim rezultatom, ne zato što smo loše igrali, već zato što je trebalo da pobedimo jer imamo kvalitet za to. Prvi smo u grupi", rekao je Stojković.

On je naveo da je utakmica protiv Poljske bila veoma teška.

"Nismo mogli da se odbranimo. Šta god da su pokušali, pošlo im je za rukom. Polazilo je i nama, ali ne mogu da verujem da smo toliko podbacili sa odbranom. Šta god da smo pokušali, nije uspelo", kazao je Stojković.

Stojković je rekao da reprezentativci imaju obavezu prema dresu i grbu da uvek idu na pobedu.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track