SPREMNI ZA SVETSKU LIGU: Delfini i treći put pobedili Australiju
Foto: Vaterpolo savez Srbije/Miki Antić

PRIPREMNI MEČ

SPREMNI ZA SVETSKU LIGU: Delfini i treći put pobedili Australiju

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Srbije pobedili su Australiju i treći put u isto toliko pripremnih utakmica - 10:7 (2:1, 1:1, 5:3, 2:2)

Selektor Dejan Savić je izveo sastav koji će igrati na finalnom turniru Svetske lige u Ruzi. Nedostajao je samo Gojko Pijetlović kojeg je večeras zamenio Dimitrije Rističević. Vrlo brzo je srpska selekcija povela 2:0 golovima Aleksića i Mitrovića. Sredinom četvrtine Kajes je smanjio na 2:1 i do prvog odmora nije bilo golova.

Dugo se čekao pogodak u drugoj četvrtini. Osetilo se u igri naše reprezentacije da je utakmici prethodio jednočasovni rad u teretani. Australija je je 1,05 do kraja četvrtine uspela da izjednači preko Jangera. U poslednjem napadu, Prlainović je izborio igrača više, zatim razmenio pas sa Pijetlovićem i sa zvukom sirene smestio loptu u mrežu za minimalnu prednost pred treću četvrtinu 3:2.

Za samo 90 sekundi u trećem delu postignuta su tri gola. Dve lopte su završile u mreži Rističeviča koji je zamenio Mitrovića, a Filipović je pogodio iz daljine. Usledila je zatim egzibicija Prlanovića. Dobio je odličnu loptu u kontri, video da je golman bio daleko ispred svog gola i uputio preciznu parabolu za 5:4. Subotić je zatim ralizovao igrača više i Srbija je prvi put povela sa dva gola razlike. Duško Pijetlović je, takodje sa igračem više, nastavio seriju naših golova na lepu asistenciju Rašovića. Na 96 sekundi pred poslednji odmor 7:4 za Srbiju. Posle pogotka Gilhrista,Srbija je u poslednjem napadu u četvrtini imala dva igrača više. Stefan Mitrović je bio strelac.

Igru bez golova u završnom delu prekinuo je Ćuk posle pet minuta igre. Srbija se odlično branila tri puta sa igračem manje, da bi četvrtu priliku realizovao odlični Kajes. Isti igrač je 1,14 do kraja četvrtim pogotkom smanjio srpsku prednost na 9:7. Tačku na utakmicu stavio je Aleksić. Zaslužena pobeda Srbije u najboljoj utakmici dve selekcije na pripremama.

Sava Ranđelović je rekao:

- Nije lako bilo, tri teške utakmice, treninzi i putovanja. Mislim da smo dobro odradili posao i da spremni putujemo u Rusiju.

Nemanja Ubović je dodao:

- Imali smo naporne treninge u teretani što se malo osetilo u igri

Prlainović je istakao:

- Prva utakmica za nas nekolicinu, Aleksića, Pijetlovića, Mitrovića i mene. Oni su pdomladili ekipu ali se videlo da su idealni za trening. Koristilo nam je i sada nam ostaje da se pokažemo u Ruzi. Teški smo od rada ali ponavljam, u Rusiji videti gde smo sa formom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track