EVROPSKO PRVENSTVO U BEOGRADU: Bojan Zdelar osvojio bronzu u jednosedu na 1000 metara
Foto: Foto: Kajakaški savez Srbije - Antonio Ahel

VESLANJE

EVROPSKO PRVENSTVO U BEOGRADU: Bojan Zdelar osvojio bronzu u jednosedu na 1000 metara

Ostali sportovi -

Prvi dan finalnih trka na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope za juniore i mlađe seniore, srpski tim počeo je osvajanjem medalje.

Naš junior Bojan Zdelar osvojio je bronzanu medalju u jednosedu na 1000 metara. Bojan je finale na Adi Ciganliji izveslao za 3 minuta i 36.212 sekundi.

Zlato je pripalo danskom reprezentativcu Rasmusu Knudsenu (03:33.388), dok je srebro osvojio Adam Varga iz Mađarske (3:35.260).

Bojana na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope očekuje još jedna trka, s obzirom da se plasirao i u A finale jednoseda na 500 metara. To finale vesla se u nedelju od 9 sati i 20 minuta.

Posada muškog četverca u konkurenciji mlađih seniora u sastavu Nikola Rasulić, Petar Milković, Anđelo Džombeta i Mihailo Subotić zauzela je 4. mesto u A finalu, pošto su deonicu izveslali za 3 minuta i 00.464 sekundi. Zlato je pripalo posadi Belorusije, srebro Mađarima, dok je bronzu osvojila posada Rusije.

Juniori Dragan Krnač i Saša Rodić zauzeli su 15. mesto na ovogodišnjem šampionatu, pošto su B finale K2-1000 završili na 6. mestu.

kurir.rs / kurir sport

foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zašto su Kinezi pametniji od nas pa igraju u četvrtoj nemačkoj ligi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track