ŽETVA MEDALJA NA ADI: Još dva zlata za Srbe na EP
Foto: Kajakaški savez Srbije

Bravo

ŽETVA MEDALJA NA ADI: Još dva zlata za Srbe na EP

Ostali sportovi -

Srpske kanuistkinje Nikolina Mijušković i Nikolina Milić osvojile su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu na Adi Ciganliji.

Srpske juniorke su trijumfovale u kanuu dvokleku na 200 metara. One su ovu trku izveslale za 47.320 sekundi. Srebrnu medalju osvojile su Arina Hožainova i Olga Aleksandrova iz Rusije (47.320), dok je bronza pripala Nataliji Truhanović i Irini Vihruk iz Belorusije (48.940).

Nikolini Mijušković to je druga zlatna medalja na ovogodišnjem šampionatu. Mijuškovićeva je odbranila titulu juniorske šampionke Evrope, pošto je pobedila u vremenu 50.588 sekundi. Srebrna medalja pripala je Mađarici Bjanki Nađ (51.588), dok se bronzom okitila Arina Hožainova iz Rusije (51.688).

foto: Kajakaški savez Srbije

Srpska juniorka Marija Dostanić ranije danas osvojila je zlatnu medalju na EP. Prošlogodišnja vicešampionka Starog kontinenta je titulu u jednosedu na 500 metara osvojila pobedivši u A finalu na Adi Ciganliji u vremenu minut i 58.628 sekundi. Srebrna medalja pripala je Sofi Kinclovoj iz Češke (01:59.224), dok se za bronzu izborila Alina Svita iz Belorusije (02:00.028).

Mlađi seniori Simo Boltić i Stefan Vekić osvojili su bronzanu medalju u dvosedu na 500 metara. Zlatnu medalju osvojila je posada Rusije, dok je srebro pripalo čamcu Mađarske.

Boltić i Vekić su veslali i finale četveroseda na istoj deonici sa Bojanom Milinkovićem i Markom Dragosavljevićem i osvojili četvrto mesto.

Srpski junior Bojan Zdelar osvojio je bronzanu medalju u jednosedu na 500, pošto je trku završio u vremenu minut i 42.788 sekundi. Bojanu je to druga medalja na šampionatu, pošto je u subotu osvojio takođe bronzanu medalju u jednosedu na 1.000 metara. Zlato je pripalo Dmitru Danilenku iz Ukrajine (01:42.704), dok je srebro osvojio Čaba Zalka iz Slovačke (01:42.724).

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zašto su Kinezi pametniji od nas pa igraju u četvrtoj nemačkoj ligi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track