VANJA STANKOVIĆ ŠAMPIONKA SVETA! Srpska tekvondistkinja osvojila zlato na SP u Koreji
Foto: Promo

BRAVO

VANJA STANKOVIĆ ŠAMPIONKA SVETA! Srpska tekvondistkinja osvojila zlato na SP u Koreji

Ostali sportovi -

Vanja Stanković (do 49kg) nova je šampionka sveta u tekvondou!

Srpska tekovondistkinja Vanja Stanković postala je svetska šampionka, pošto je u finalu prvenstva koje se održava u južnokorejskom gradu Muju savladala Tajlanđanku Vongpatanakit.

Vanja je bila sigurna i ubedljiva u finalnoj borbi, koju je dobila sa 10:5.

Ona je prethodnop u polufinalu kategorije do 49 kilograma savladala Hrvaticu Kristinu Tomić sa 12:6.

Vanja je u prvom kolu trebalo da se bori protiv predstavnice Ruande, ali se protivnica nije pojavila. U sledećem kolu savladala je sa 7:4 Azerbejdžanku Patimat Abakarovu, bronzanu sa Olimpijskih igara u Riju i srebrne sa Evropskog šampionata. U osmini finala je bila bolje od Portorikanke Stambuh 13:6, dok je u četvrtfinalu ubedljivo savladala Iranku Kijanihanden 15:2.

Osim Vanje, prvog takmičarskog dana za naš tim borio se i Damir Fejzić (do 74 kg) koji je posle dve pobede izgubio od aktuelnog svetskog šampiona Hadžizavareh Masuda iz Irana 5:3, za ulazak u četvrtfinale.

Svetsko seniorsko prvenstvo održava se od 24. do 30. juna u Koreji, Mudžu a srpski nacionalni tim broji 13 boraca. Vanja Stanković ponosna i srećna zbog zlata na SP

Reprezentativka Srbije u tekvondou Vanja Stanković rekla je danas da je ponosna što je osvojila prvu medalju za Srbiju na svetskim prvenstvima. "Jako sam srećna i ponosna posle ove medalje. Trener mi je upravo rekao da sam ušla u istoriju jer je ovo prvo zlato ikada, još nisam svesna toga. Vredno smo trenirali čitavu sezonu i ovo je plod višegodišnjeg ulaganja i u sebe i u rezultat. Još mi je draže jer je ovo najveće svetsko prvenstvo ikada i još u postojbini tekvondoa, Koreji. Pa da li može bolje", rekla je Stankovićeva, prenosi tekvondo klub Galeb. "Slobodno mogu da kažem da je ovo najbolja naša reprezentacija ikada i verujem da će i ostali iz tima nastaviti niz osvajanja medalja u narednim danima", rekla je ona. Trener reprezentacije Dragan Jović rekao je da je ovo fantastičan dan za srpski tekvondo. "Vanja je i juče i danas bila najdominantnija takmičarka na prvenstvu. Ušla je u istoriju kao prva osvajačica svetskog zlata za Srbiju. Njena posvećenost i kada je ispred sebe imala Draganu Gladovic, Tijanu Bogdanović je bila tolika da je strpljivo čekala svoju šansu i zgrabila je na najbolji način", rekao je Jović. Svetsko seniorsko prvenstvo u tekvondou u Južnoj Koreji, u Mudžuu, traje do 30. juna, takmiči se skoro hiljadu boraca iz 183 zemlje, od čega 13 boraca iz Srbije. "Sada bez euforije idemo na sledeće takmičare. Ostalo je još puno jakih imena u našem timu", rekao je Jović koji je zahvalio svim trenerima u klubu koji vredno rade s takmičarima. Trećeg takmičarskog dana na tatami izlaze Tijana Bogdanović u kategoriji do 53 kilograma, Ana Bajić (+73kg) i Miloš Gladović (58kg). Beta

kurir.rs / kurir sport

foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIS SPORT UŽIVO : Kad ti je ime - PSOVKA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja