SELEKTOR SLOVENIJE NEMILOSRDAN PREMA SVOJIMA Vujović: Da pustim Crnu Goru? Ni sina ne bih pustio
Foto: Reuters

lEGENDARNI TRENER SVE OBJASNIO

SELEKTOR SLOVENIJE NEMILOSRDAN PREMA SVOJIMA Vujović: Da pustim Crnu Goru? Ni sina ne bih pustio

Ostali sportovi -

Selektor muške rukometne reprezentacije Slovenije Veselin Vujović gostovao je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i u druženju sa studentima otkrio neke detalje iz svoje karijere.

Vujović je rođen pre 56 godina na Cetinju.

"Kažem da sam Jugosloven, i ne krijem to. Na to neki ljudi kažu da se u Hrvatskoj osećam kao Hrvat, u Makedoniji kao Makedonac, u Sloveniji kao Slovenac... Pa, ako sam jugo-nostalgičar i Jugosloven, naravno da se tako osećam, da se osećam kao deo tog naroda i kulture. Ali, nikad nisam, niti ću ikada da zaboravim, odakle potičem i koliko sam ponosan na to", rekao je Vujović.

Vujović će narednog januara na EP voditi Sloveniju protiv Crne Gore.

"Crnogorci su specifičan narod. Mi smo od plasmana napravili euforiju, i to jeste sjajan rezultat, ali ako ti momci ne budu imali pobedu na šampionatu, sve će da se zaboravi... To je komplikovana situacija. E sad, Crna Gora igra sa Slovenijom treću utakmicu, što je bolje... Ako Crnoj Gori bude trebalo, dabogda nas pobedili. Ali da ih pustim - ne puštam nikoga i nikad. Mada, radovao bih se intimno, ne bih, naravno, smeo da pokažem... Sa sinom sam igrao košarku jedan na jedan do 21, a dao sam mu 17 poena fore... Ako me dobije, kupujem mu motor. Povede 20:0, a ja dobijem 22:20... Pri kraju su ušle u teren moja supruga i kćerka, držale me za nogu, čupale za majicu... Otresao sam ih, nije bilo šanse da me zaustave. Posle basketa vraćali smo se kući - njih troje jednom, ja drugom stranom ulice", otkrio je Vujović.

On je objasnio zašto nikada nije bio selektor Crne Gore.

"Da li mi je žao? Naravno da jeste. Da li ću biti selektor? Više ne verujem u to... Ali, ponavljam neću zaboraviti odakle sam krenuo i gde je sve počelo... Kada dođem na Cetinje, stalno se ponavlja ta priča. Moj prijatelj Peđa Bošković mi je zamerio kada me jednom pitao da li bih bio trener rukometašica Budućnosti, a ja rekao: 'Nemaš ti te pare'. Mogu da se zakunem u dvoje dece da sam pod tim mislio da nema tih para za koje bih ušao u ženski rukomet. On me razumeo da sam nabijao cenu tim odgovorom. Zamerio mi je gadno i nikada me nije zvao... Nedavno, nakon odlaska Ljube Obradovića, zvao me Zoran Radojičić, ali nisam mogao, selektor sam Slovenije", ispričao je Vujović.

On je početkom godine osvojio bronzu sa selekcijom Slovenije na SP u Francuskoj. Kurirsport/Vijesti.me, Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kako je Muta prvi put došao u Partizan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track