BALKANIJADA: Amela Terzić osvojila zlato, a Asmir Kolašinac bronzu
Foto: Dado Đilas

POBEDA PRED DOMAĆOM PUBLIKOM

BALKANIJADA: Amela Terzić osvojila zlato, a Asmir Kolašinac bronzu

Ostali sportovi -

Reprezentativka Srbije Amela Terzić osvojila je danas zlatnu medalju u trci na 800 metara na Prvenstvu Balkana u Novom Pazaru, dok je Asmir Kolašinac bio treći u bacanju kugle.

Terzićeva je pobedila vremenom dva minuta, sedam sekundi i 25 stotinki, ispred Grkinje Konstantine Janakopulu sa 2:08,16 i Petronele Lenuta Simiuk iz Rumunije sa 2:10,63.

"Drago mi je što sam ispunila dato obećanje i pobedila pred domaćom publikom. Zbog toga sam i prekinula pripreme za Svetsko prvenstvo u Londonu. Vreme nam nije išlo na ruku, ali sam zadovoljna kako sam istrčala", rekla je mlada Novopazarka nakon trke.

Učenica Rifata Zilkića u nedelju će nastupiti i u trci na 1.500 metara. Kolašinac je do bronzane medalje stigao hicem od 19 metara i 45 centimetara, a bolji od njega bili su reprezentativci Bosne i Hercegovine Mesud Pezer koji je trijumfovao sa 20,11 metara i Hamza Alić kojem je pripala srebrna medalja sa 19,60 metara.

"Kiša koja je padala mi nikako nije odgovarala, jer ja kuglu bacam rotirajućim stilom. Krug je bio previše klizav i nisam mogao da ostvarim rezultat za koji sam trenutno spreman", kazao je Kolašinac. On je dodao da još nije doneo konačnu odluku o tome da li će nastupiti na Svetskom prvenstvu jer želi da se pojavi u Londonu samo ukoliko je siguran da se može boriti za plasman u finale.

Pored Amele Terzić, zlatne medalje za Srbiju prvog dana Prvenstva Balkana osvojili su Dragana Tomašević u bacanju diska s rezultatom 59,35 metara, Lazar Anić u skoku u dalj s preskočenih 7,94 metara, kao i Marija Vučenović u bacanju koplja s rezultatom 56,41 metar.

Zlatnom medaljom okitila se ženska štafeta na 4x100 metara.

U trci na 100 metara Srbija je osvojila dve medalje. Milana Tirnanić bila je druga, dok je Katarina Sirmić zauzela treće mesto.

Ista priča ponovila se i na 400 metara, gde je Stefan Vukadinović osvojio srebro, a Stjepan Bojanić bronzu. U ženskoj konkurenciji Srbija je "pokupila" jednu medalju, pošto je Maja Ćirić zauzela treće mesto.

Pored Anića, medalju u skoku u dalj, srebrnu, osvojio je Strahinja Jovančević, dok je Tatjana Mirković zauzela treće mesto u bacanju koplja.

(Beta, Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track