(VIDEO) PETA POBEDA NA GRAN PRIJU: Odbojkašice Srbije nezaustavljive! Pobedile i Tajland!
Foto: Ossrb.org

Nastavljen trijumfalni niz

(VIDEO) PETA POBEDA NA GRAN PRIJU: Odbojkašice Srbije nezaustavljive! Pobedile i Tajland!

Ostali sportovi -

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Tajlanda 3:1, po setovima 25:17, 23:25, 25:16, 25:19 u 3. kolu grupe D II vikenda I divizije Gran prija.

Utakmicu u Sendaiju posmatralo je nešto manje od 2.000 navijača.

Najefikasnija u srpskoj selekciji bila je Brankica Mihajlović sa 20 poena, dok je Stefana Veljković osvojila 14. U poraženoj ekipi istakla se Kongijot sa 13 poena.

Izabranice Zorana Terzića su odlično počele meč, a zatim dozvolile upornim Tajlanđakama da izjednače. Ipak, u trećem i četvrtom setu Srbija je potvrdila da je kvalitetnija ekipa i uspela je da ostvari petu pobedu u ovogodišnjem Gran priju.

Srbija se nalazi na prvom mestu na tabeli sa 15 bodova.

Naše odbojkašice će pravo iz Japana otputovati u Hong Kong gde će od 21. do 23. jula igrati III vikend Gran prija sa selekcijama Rusije, Japana i Kine.

Terzić zadovoljan pobedom Selektor Srbije Zoran Terzić rekao je da je zadovoljan prvim mestom u ukupnom plasmanu, ali da ekipa mora da radi na psihološkoj pripremi. "Zadovoljni smo prvim mestom i u ovoj grupi i u ukupnom plasmanu. Utakmica je bila možda neočekivano laka za nas, dobro smo pokrili neke situacije u kojima Tajland igra kombinovano. To smo dobro radili većim delom utakmice, osim u drugom setu. To je možda razlog za brigu, ne zato što smo izgubili set, nego jer nismo igrali svoju igru", rekao je Terzić. "U trenucima kada je bio egal, uvlači se strah u igračice, na tome mora da se malo radi, to je više psihologija nego taktika. To su normalne stvari, ima mnogo novih igračica. Polako sve dolazi na svoje, nadam se da će u skorije vreme to izgledati mnogo bolje", dodao je selektor. Reprezentativka Srbije Tijana Stevanović rekla je da je ekipa zadovoljna dosadašnjim rezultatima na Gran priju. "Svi smo zadovoljni, imali smo male oscilacije u sve tri utakmice, ali smo uspele sa tim da se izborimo i da pružimo maksimum. Tajland je vrlo nezgodna ekipa, igra totalno drugačiju odbojku od one na koju smo navikli, bilo je teško u početku, ali bile smo koncentrisane, ozbiljno smo shvatile protivnika i zbog toga je ovakav rezultat", navela je ona. Stevanović je dodala da se ekipa opustila u drugom setu, što je Tajland kaznio, ali da je na vreme uspela da se vrati u igru. "Zadovoljne smo. Idemo dalje, naredni vikend, nadamo se istim rezultatima", rekla je Stevanović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: SENZACIONALNO: Suma je NLO ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track