(VIDEO) JOŠ JEDNA MEDALJA ZA SRBIJU U BUGARSKOJ: Marko Dragosavljević treći u Evropi!
Foto: Kajakaški savez Srbije

Bronza za našeg kajakaša

(VIDEO) JOŠ JEDNA MEDALJA ZA SRBIJU U BUGARSKOJ: Marko Dragosavljević treći u Evropi!

Ostali sportovi -

Srpski kajakaš Marko Dragosavljević osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Plovdivu u disciplini K2 200 metara.

Dragosavljević je ostvario vreme od 33,947 sekunde.

Prvo mesto osvojio je Britanac Lijam Het (33.380), dok je srebro pripalo Mađaru Benceu Horvatu (33.455).

Ovo je treća medalju za našu zemlju na EP. U subotu su Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili srebro na 1.000 metara, dok su u nedelju ujutru Dejan pajić i Ervin Holpert bili drugi u disciplini K2 500 metara. Nikolina Mijušković osvojila je šesto mesto u finalu trke C1 200 metara. Ona je ovu stazu prešla za 48,792 sekunde. Zlato je pripalo Ruskinji Olesiji Romasenko (45.804), srebro Mađarici Kinčo Takač (46.416), a bronza Beloruskinji Aleni Nazdrovoj (47.080).

Olivera i Nikolina Moldovan osvojile su osmo mesto u finalu trke K2 200 metara. One su 200 metara prešle za 38,092 sekunde. Zlato je pripalo Ukrajinkama, srebro Portugalkama, a bronza Poljakinjama.

Dragosavljević: Drago mi je što sam se vratio na postolje

Marko Dragosavljević je rekao da je zadovoljan bronzanom medaljom na EP. "Dobro sam krenuo, mislim da sam sredinom trke mogao da dam još jedan odsto više, ali mislim da to ne bi uticalo moj plasman. Video sam na 100 metara ima čamaca ispred mene, ali to me nije poljuljao. Imao sam samopouzdanja da izguram trku, jer znam da se svaka trka rešava u finišu. Prezadovoljan sam jer sam se vratio u formu u kakvoj sam uvek bio. Drago mi je što sam se vratio na postolje i ono što mi pripada", rekao je Dragosavljević, preneo je Kajakaški savez Srbije. "Nadam se da ću bolje raditi za Svetsko prvenstvo i da mogu da se borim za zlato. Na dobrom sam putu, jeste konkurencija bila slabija, ali ovo je dobar pokazatelj u kom smeru ide sezona. Vrhunac bi mogao da bude na Svetskom prvenstvu, tamo može da 'padne' medalja", naveo je Dragosavljević. On je dodao da je u poslednjih pet godina učestvovao u pet finala na velikim takmičenjima i osvojio četiri medalje i najavio odlazak na kratak odmor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track