(FOTO) SNAGATORI NA DELU: Njima je lako kada su kao od brega odvaljeni, održan Strongmen kup
Foto: promo

Vukli čak i kamion

(FOTO) SNAGATORI NA DELU: Njima je lako kada su kao od brega odvaljeni, održan Strongmen kup

Ostali sportovi -

Sedmorica ko od brda odvaljenih delija bukvalno su se poigravali tonama na jubilarnom 15. nadmetanju internacionalnog karaktera- Strogmen Euro Kup.

Znamenito takmičenje svakog leta se održava u Novim Kozarcima kod Kikinde. Moderni titani iz Poljske, Slovačke, Austrije, Nemačke i Srbije su iz sedećeg položaja vukli kamion - na deonici od čak 20 metara. Najteži je bio “Herkulesov hvat”.

foto: promo

Takmičari su bili razapeti između dva “jugića”, a u tom položaju trebalo je što duže da izdrže.

- Sve discipline bile su naporne, a meni je najteži bio “Herkulesov hvat”. Ovim sportom se bavim 15 godina- priznao je Kuriru ovogodišnji šampion Austrijanac Gerald Gšil i nastavio:

-U poslednje tri godine, ovo mi je druga pobeda. Nisam prvi put u Novim Kozarcima. Atmosfera je uvek super, domaćini predusretljivi, a publika uz nas. Treniram oko sedam sati dnevno u profesionalnoj teretani. Strogo vodim računa o ishrani. Konzumiram isključivo proteine, poručio je dobroćudni snagator.

Drugo mesto pripalo je Nemcu Ronaldu Knolu, a trećim je morao da se zadovolji predstavnik Poljske Maroš Kubovič.

Stamenim delijama su bicepsi i tricepsi na ispitu bili i u ostalim disciplinama:

-Nosili su kofere, od kojih je svaki težio 140 kilograma, a izgarali i u “Merlinu”. Na prikolicu je trebalo da što pre donesu po dva džaka i bureta. Svaki je težio 100 kila.

Velika borba viđena je u disciplini “Piramida”. Ona je podrazumevala podizanje tri kofera od 180, 220 i 250 kilograma.

Poslednja, ali ne i najlakša, bila je šesta disciplina. Takmičari su podizali četiri ogromne kugle težine od 140 do 180 kilograma- naveo je Robert Rokai, glavni sudija takmičenja.

Najjači deda još nije za staro gvožđe Gledaoci su na terenu imali miljenika. Bio je to jedini predstavnik Srbije, ujedno i najstariji takmičar, Dragan Bogojević (51) iz Novih Kozaraca:

-Treniram 30 godina, mada mi je već vreme da se penzionišem. Dao sam sve od sebe, jer ovim mladićima mogu da budem otac. Najemotivniji trenutak bio je kad su mi unuci na terenu uručili poklon majicu sa mojim likom i natpisom “Najjači deda”. Njihov deda još nije za staro gvožđe- poručio je Bogojević

Kurir.rs / Kurir sport / S.U.

Foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zvezda i Partizan: zavaravane pred evropske utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track