BOŽA MALJKOVIĆ NAVIJA ZA DELFINE: Dolazim i na polufinale
Foto: VSS

Predsednik OKS na tribinama

BOŽA MALJKOVIĆ NAVIJA ZA DELFINE: Dolazim i na polufinale

Ostali sportovi -

Četvrtfinalni meč između Srbije i Australije posmatrao je i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Specijalni izveštač Kurira iz Budimpešte - Gojko Filipović

On je u društvu predsednika Vaterpolo saveza Srbije Milorada Krivokapića, generalnog sekretara VSS Nemanje Marijana i generalnog sekretara OKS Đorđa Višackog navijao za Delfine, koji su ponovo dominirali u bazenu.

- Navikli smo da vaterpolistima dobro ide, da dobro rade i treniraju. Ponašaju se svetski u maniru velikih šampiona. Moja mladost na Novom Beogradu je prošla u trouglu između dva najbolja igrača tog vremena Mirka Sandića i Zorana Jankovića, a treći je Gaga Solomun, koji je bio najbolji junior Evrope, ali je imao nesreću. Tako da pratim ovaj sport, a njihovi rezultati su rezultati svih nas. Došao sam iz Đera sa Evropskih igara mladih, Mađarska je strahovito ozbiljna zemlja, što se vidi i ovde, ima takvu sportsku infrastrukturu da je to čudo. Mislim da Igre mladih ni Amerikanci ne bi bolje organizovali. Nisam ni u snu tako nešto očekivao - rekao je Maljković.

Na pitanje da li je bio u kontaktu sa predstavnicima Olimpijskog komiteta Mađarske, odgovorio je: - Imamo kontakte sa svima i ako neko radi na tome, to smo mi. Pre svega smo se orijentalisali na regiju, od Slovenije do Makedonije. Svaki dan učvršćujemo odnose, pa sam u poslednje vreme bio u kontaktu sa ambasadorima sedam zemalja.

Maljković se nada da će uskoro ponovo u Budimpeštu kako bi gledao polufinalne mečeve. - Planiram da dođem ako budem mogao. Navijamo za naše momke. Znam da im nije lako jer sam i ja imao sličnu grupu igrača i nije jednostavno držati takvu takmičarsku tenziju u dužem vremenskom periodu. To može samo vrhunski trener kao što je Dejan Savić.

Plivački kompleks Alfreda Hajoša na Margaretinom ostrvu fascinira, a nameće se pitanje da li bar sličan objekat može da ima i Beograd.

- Ne zavisi od mene, ali lepo je zaista. Prvi put sam ovde došao kao gimnazijalac, ali sad vidim koliko je napravljeno i izgrađeno. Od nas se ponekad previše očekuje. Mađarska nije bila u ratu, nije pretrpela štetu, ima izvrsnog predsednika koji domaćinski vodi zemlju. Možda i mi možemo očekivati ovako nešto jednog dana, ali nemojmo ići mnogo unapred.

Predsednik OKS, iako ima mnogo iskustva, ne želi da prognozira koje će se dve ekipe boriti za zlato. - Ne bih to radio jer ne dolazim iz vaterpola. Naravno, sve bih dao da u finalu budemo mi, pa da kolegi Krivokapiću čestitam na velikom rezultatu - zaključio je Božidar Maljković.

UNIQA zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

(Gojko Filipović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Partizanovo veče istine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track