(KURIR TV) DELFINI SREĆNI ZBOG BRONZE, ALI... Filipović: Sramno je kuda ide vaterpolo
Foto: FOTO: VSS/UNIQA

ostaje žal za finalom

(KURIR TV) DELFINI SREĆNI ZBOG BRONZE, ALI... Filipović: Sramno je kuda ide vaterpolo

Ostali sportovi -

Reprezentativci Srbije u vaterpolu složni su u oceni da je bilo bitno osvojiti medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, ali da ostaje žal, što nisu danas igrali u finalu protiv Madjarske.

Specijalno za Kurir iz Budimpešte - Dejan Ignjatović i Gojko Filipović

Kapiten Filip Filipović je rekao da je sve bilo protiv njih, u bazenu i van njega.

"Sačuvaćemo sve reči za nas, ali ovo je stvarno sramno u kom pravcu ide ovaj vaterpolo, kada protiv ekipe Srbije nije dovolno da se igra samo u protivničkoj kapici, već moraju i ljudi okolo da urade sve što mogu da nas svrgnu sa trona. Uspeli su, ali zamalo, jer smo osvojili medalju i ostvarili cilj za ovu godinu. Čestitke momcima i samo stručnom štabu. I ovo leto smo, kao i mnoge do sada, izneli sami."

"Svakako je bolje završiti pobedom, nego porazom, velika je razlika. ;Samo jednom u karijeri sam osetio taj gorak ukus četvrtog mesta. Nadam se da neću više", rekao je Andrija Prlainović.

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je danas u utakmici za treće mseto u pobedila Grčku sa 11:8 (5:3, 2:1, 3:3, 1:1).

"Danas smo dobro odigrali, imali smo odličan pristup. Jako smo želeli tu pobedu, to se videlo u bazenu. Ostaje žal što nismo u finalu, da igramo na najlepšem bazenu", rekao je Prlainović.

Srbija je prvi put posle 10 uzastopnih zlatnih medalja na svim takmičenjima ostala bez plasmana u finale, pošto je poražena od Hrvatske u polufinalu.

"Mislim da smo po kvalitetu i igri bili najjači na ovom prvenstvu. Na moju veliku žalost nismo došli do kraja... Idemo dalje, biće prilike", rekao je Prlainović.

Na konstataciju novinara da se ne može uvek osvojiti zlatna medalja, Prlainović je rekao "Može, ako si najbolji".

"Ne može jedino ako nisi najbolji. Srbija jeste najbolja, makar po meni", kazao je on.

Reprezentativac Srbije u vaterpolu Milan Aleksić rekao je da je ponosan što je deo uspešne ekipe.

"Jako je bilo važno osvojiti medalju na ovom takmičenju posle polufinala. Čestitao bih ekipi, ponosan sam što sam deo ove ekipe. Ono što smo uspeli da uradimo je da se vratimo, odigramo utakmicu za treće mesto. Ovo je bitna medalja, nastavlja se kontinuitet. Idemo dalje", rekao je Aleksić novinarima u Budimpešti posle utakmice za treće mesto.

On je ocenio da je utakmicu za treće mesto odlučila psihiološka priprema.

"Nismo bili mnogo puta u situaciji da igramo za treće mseto... Ovaj meč nije odlučila taktika, već j najbitnije bilo da se psihički vratimo posle polufinala i da se lepo pripremimo za ovaj meč. Uspeli smo u tome, ovo je bio fantastičan odgovor, pobeda je rezultat toga", rekao je Aleksić.

"Ova pobeda nam mnogo znači, kao i svaka medalja. Najbolje kada je zlatna", dodao je on.

Sava Randjelović kazao je da je cela ekipa srećna zbog osvojene medalje.

"Čestitao bih momcima što smo uspeli da se dignemo posle poraza u polufinalu i što smo uspeli da dodjemo do medalje. Bila je ovo teška utakmcia. Održavali smo prednost od tri gola od starta. Medalja je medalja. Srećni smo zbog toga. Ne može uvek zlato. Poslednje četiri godine smo sve osvojili i svi su spremali taktiku samo za nas", rekao je Randjelović.

UNIQA zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

(Dejan Ignjatović/Gojko Filipović, Foto: VSS/UNIQA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track