SJAJNI REZULTATI MILICE BABIĆ: Srpska reprezentativka osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu u Bakuu
Milica Babić, Foto: Privatna arhiva

Lepa i uspešna

SJAJNI REZULTATI MILICE BABIĆ: Srpska reprezentativka osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu u Bakuu

Ostali sportovi -

Mlada srpska reprezentativka u streljaštvu Milica Babić beleži sjajne rezultate.

Osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu u disciplini vazdušna puška, kraljevska disciplina trostav.

- Medalja je došla kao rezultat dugogodišnjeg truda i rada sa mojim trenerom Brankicom Babić Bauer. Zahvaljujući njoj, zaljubila sam se u ovaj viteški sport pre šest i po godina i od tada zajedno ostvarujemo sjajne rezultate - rekla je Milica Babić i dodala:

- Takmičenje u Bakuu mi je bilo od posebne važnosti, sa razlogom što je bilo moj poslednji nastup kao juniorke. Rad u teškim uslovima u Beogradu na Carevoj Ćupriji je urodio plodom. Treninzi uz nezgodan vetar bili su dobra simulacija uslova koji su nas dočekali u Bakuu.

foto: Privatna arhiva

Od početka karijere Babićeva je oborila državne rekorde više od 17 puta. Njen debi za Srbiju bio je na EP u Moskvi 2014. kod selektora Srećka Pejovića. Tamo je izborila kvotu za Olimpijske igre mladih. Predstavljala je Srbiju kao jedna od šest Evropljanki u disciplini vazdušna puška, gde je ušla u finale.

Mlada strelkinja pripreme za seniorka takmičenja nastavlja kao stipendista Univerziteta Zapadne Virdžinije u Americi gde studira industrijski inženjering.

- Treniram sa olimpijskom šampionkom iz Rija 2016. Virdžinijom Trešer u najboljem puškarskom američkom klubu sa kojim sam osvojila ekipnu titulu šampiona. Kao jedini internacionalni student u finalu na NCAA šampionatu, uzela sam titulu šampiona Amerike vazdušnim oružjem za 2017. godinu - poručila je Milica Babić.

Aleksandar Radonić/Kurir sport, Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zašto će biti kažnjen Partizan i šta čeka Zvezdaše u Pragu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track