VIŠE OD IGRE Ivica Tucak poslao poruku svima na Balkanu: Volim Dejana Savića koji voli svoju Srbiju, isto kao ja svoju Hrvatsku
Ivica i Dejan, Foto: EPA Szilard Kosticsak

SELEKTOR HRVATSKIH VATERPOLISTA OBJASNIO

VIŠE OD IGRE Ivica Tucak poslao poruku svima na Balkanu: Volim Dejana Savića koji voli svoju Srbiju, isto kao ja svoju Hrvatsku

Ostali sportovi -

Selektor hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak svakom svojom izjavom potvrđuje kako je jedan od onih ljudi kakve bismo poželeli da ih je više.

Tucak je danas jedan od onih kojima su čovek i život najvažniji od svega. U tom smislu zapravo prezire politiku.

"Ako ćemo iskreno, ne dotiče me se uopšte. Recimo da poštujem ljude koji se time bave, one kojima je to životni odabir, ali ja se tim poslom nikad ne bih mogao baviti. Mene politika ne interesuje, moje su simpatije u drugim područjima života. Desno, levo, centar, ko je levo, a ko desno, to mi je najmanje važno”, kaže Tucak.

On napominje da voli Hrvatsku iznad svega.

"To je moja domovina, obožavam je, to je vrh, ali ja ne mogu nekoga ne voleti samo zato što je iz Srbije ili ne znam odakle. Bez obzira na to što se u prošlosti dogodilo, konkretno u slučaju srpskog selektora Dejana Savića, ponosan sam što smo prijatelji. Smatram da je reč o savršenom gospodinu, živi isti način života kao i ja, veliki smo prijatelji. Zašto se ne bismo slagali, ja volim njega koji voli svoju Srbiju isto onako kao što ja volim svoju Hrvatsku. U bliskoj prošlosti dogodilo se to što se dogodilo, znam da su u vreme rata mnogi doživeli tragedije i izgubili drage ljude”, kaže Tucak.

On misli kako je došlo vreme da se počne živeti normalno.

"Nacionalizam, što je to?! Ako to znači voleti svoje, onda sam nacionalista, ali gledati bilo koga drugog drugačijim očima zato što je Srbin, Afrikanac... to je totalna glupost. Može li onda se mrzi neko zato što je u horoskopu Jarac. Čovek je čovek, bez obzira na to odakle je. U Šibeniku žive mnogi koje ja ne volim i koji ne vole mene, pa mi to što su oni Hrvati ništa ne znači...", zaključio je Tucak.

kurir.rs / Jutarnji list foto: EPA Szilard Kosticsak

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zvezdina muka - ko će zameniti Jovičića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track