ŠPANOVIĆEVA U FINALU: Ivana u petak skače za medalju
Foto: Reuters

KIŠA POKVARILA PLANOVE

ŠPANOVIĆEVA U FINALU: Ivana u petak skače za medalju

Ostali sportovi -

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović skočila je samo jednom u kvalifikacijama discipline skok u dalj na Svetskom prvenstvu u Londonu, ali će se iako nije preskočila kvalifikacionu normu, nadmetati u finalu.

Ona je u kvalifikacijama skočila 6.62 metara, u prvoj seriji, posle čega je rešila da zbog lošeg vremena ne skače više i čeka završetak kvalifikacija, kako bi saznala da li je taj skok dovoljan da izbori pravo nastupa u finalu, za koje je na startu bilo potrebno skočiti najmanje 6.70 metara.

Španovićeva je imala cilj da u prvom skoku uđe u finale, ali je po kiši i vrlo hladnom vremenu u prvom pokušaju skočila osam centimetara manje od kvalifikacione norme, koja je iznosila 6.70. Imala je i 14 centimetara prostora od daske za odskok.

foto: Reuters

U trenutku kada je rešila da se povuče Španovićeva je imala četvrti rezultat u kvalifikacijama, a pravo nastupa u finalu imaće 12 devojaka sa najdužim skokovima.

Redosled 12 najboljih u kvalifikacijama:

1. Darija Klišina 6,66

2. Tiana Bartoleta 6,64

3 Lorein Ugen 6,63

4. Ivana Španović 6,62

5. Lauma Griva 6,58

6. Klaudija Salma Rat 6,52

7. Čantel Malone 6,51

8. Blesing Okakbare 6,51

9. Britni Ris 6,50

10. Alina Rotaru 6,50

11 Bruk Streton 6,46

12 Elein Martins 6,46

Finale je na programu u petak do 20 časova i 10 minuta.

Podsećamo, da u drugom delu sezone Ivana, koja ima lični rekord 7.24 u zatvorenom i 7.10 na otvorenom nije mnogo skakala. Samo na dva mitinga Dijamantske lige u Lozani gde je skočila 6,79 i pobedila, i Londonu gde je skakala pod povredom 6,88 metara. To su njena dva jedina skoka u posle zlata na dvoranskom prvenstvu Evrope u Beogradu i skoka od 7.24 metara.

Inače, Ivana je nekoliko sati pred kvalifikacije na Instagram postavila fotografiju opreme u kojoj je nastupala uz komentar: "Hajde da uradimo ovo".

Let's. Do. This. . #DreamBIG #Spanovanje #IdeTo

Објава коју дели Ivana Španović (@ivanaspanovic) дана

Kurir sport, Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Da li je UEFA mafija?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track