IVANA ŠPANOVIĆ O NOVOJ ULOZI: Pomoći ću da atletika bude bolja
Foto: EPA

da se ne ponovi london

IVANA ŠPANOVIĆ O NOVOJ ULOZI: Pomoći ću da atletika bude bolja

Ostali sportovi -

U toku Svetskog prvenstva održano je glasanje za izbor šest članova sportske komisije Svetske atletske federacije, a jedan od ukupno petnaest kandidata bila je i Ivana Španović, koju je kandidovao Atletski savez Srbije.

Pravo glasova imali su samo sportisti učesnici prvenstva, a najviše glasova pored Ivane Španović osvojili su Kim Kolins, Injaki Gomez, Adam Kšot Tomas Roler i Benita Vilis.

Novoizabrani članovi komisije biće na ovoj poziciji četiri godine, a njihov mandat počinje 1. januara 2018. godine.

Tim povodom Ivana Španović je na društvenim mrežama poručila:

"Poštovane kolege sportisti - želim da vam se zahvalim, svaki glas za mene mi daje mogućnost da predstavljam sve nas i na konstruktivan način prenesem poruke ljudima na najvišim pozicijama.

Moramo koristiti prednosti i efikasnu komuniciju u okviru našeg sporta - raditi zajedno sa donosiocima odluka i liderima atletike, kao i sponzorima, medijima i fanova. Mi smo izabrali da budemo sportisti jer želimo da pokažemo ostatku sveta poštovanje, prijateljstvo. Naš sport treba da sluša naše potrebe i zato moramo učiniti sve što je u našoj moći da osiguramo da postane bolji i atraktivniji. Obavezujem se da promovišem i služim našem sportu na najbolji način na koji mogu. Hvala vam svima", napisala je Ivana Španović.

Sportska komisija IAAF broji ukupno 19 članova, od kojih se dvanest bira na osnovu glasova sportista (po šest članova se bira svakog drugog prvenstva i njihov mandat traje četiri godine), a sedam članova biraju predstavnici Saveta IAAF-a.

Ivana će se tako naći u probranom društvu atletske elite, koja će se potruditi za svetliju budućnost svetske atletike među kojima su Jelena Isinbajeva, Pola Redklif, Štefan Olson, Andreas Torkildsen...

Kurir sport, Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ovo je najvrednije što je Zvezda dobila ovog leta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track