NEZABELEŽEN USPEH: Srbija posle 23 godine učestvovala na EP u bilijaru i osvojila dve medalje!
Foto: EPBF

Srebro i bronza stigli u Srbiju

NEZABELEŽEN USPEH: Srbija posle 23 godine učestvovala na EP u bilijaru i osvojila dve medalje!

Ostali sportovi -

Prvi put posle 23 godine, od kada postoji sportski bilijar u Srbiji, naša zemlja je imala predstavnike na Evropskom juniorskom prvenstvu koje je održano u holandskom gradu Lindeu.

I ne samo da je imala, već je ostavila veliki trag, pošto je osvojila dve medalje, srebro i bronzu!

Srbiju su na EP predstavljali Aleksa Pecelj i Bojana Šarac. Kako to obično biva u Srbiji kada nisu u pitanju popularni sportovi, bilo je dosta muke da njih dvoje odu na ovo prvenstvo pa je novac prikupljan na donatorskim turnirima i uz pomoć svih ljudi koji su prepoznali njihov talenat i potencijal. I, kao što to obično biva, ova priča se na kraju srećno završila, da li zbog našeg srpskog inata ili zato što smo rođeni sportisti.

Aleksa Pecelj je posle žestoke borbe u sve četiri discipline uspeo da se okiti srebrnom medaljom u disciplini 10-ball i bronzanom u disciplini 9-ball, a Bojana je zauzela 13. mesto u disciplini 10-ball, kao i 9. mesto u disciplini 9-ball.

Ovo je veliki uspeh za srpski bilijar jer je skrenuta pažnja da sjajni seniori, koji su godinama na evropskoj sceni i koji prave odlične rezultate, imaju i adekvatne naslednike koji su tek na početku svojih sportskih poduhvata već u samom vrhu.

Novu stranicu istorije srpskog bilijara otvara odlazak Alekse Pecelja na Svetsko juniorsko prvenstvu u diciplini 9-ball koje će biti održano od 01.11 do 04.11.2017. u Moskvi.

Kurir sport

Foto: EPBF

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Šta je zajedničko Zvezdi i Videotonu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track