SRBIJI ZLATO NA UNIVERZIJADI: Dejan Savić osvojio sve živo!
Foto: Kurir

Nema boljih

SRBIJI ZLATO NA UNIVERZIJADI: Dejan Savić osvojio sve živo!

Ostali sportovi -

Vaterpolistima Srbije pripala najsjajnija medalja u Kineskom Tajpeju, a selektor „delfina“ stigao do trofeja koji mu je nedostajao u trenerskoj karijeri

Specijalni izveštač Kurira: Goran Anđelković

Trijumfom nad selekcijom Rusije rezultatom 15:4 vaterpolo selekcija Srbije je osvojila zlatnu medalju na Univerzijadi u Kineskom Tajpeju, a selektor Dejan Savić je ispunio riznicu svojih trofeja!

On je nizu titula konačno dodao jedinu koja mu je nedostajala i zvanično postao najtrofejniji vaterpolo trener u istoriji. Teško je, zapravo, pronaći slično dostignuće u bilo kom drugom sportu.

foto: Dado Đilas

Nekadašnji vrsni igrač, a sada selektor osvajao je svako takmičenje u kojem je učestvovao, pa u svojoj vitrini s peharima i medaljama ima najsjajnija odličja sa svetskih i evropskih prvenstava, Olimpijskih igara, Svetskog kupa i Svetske lige, nacionalnih kupova i šampionata, Superkupa Evrope i, na kraju, Univerzijade. Impresivno da impresivnije ne može biti, ali Savić ni ovog puta nije želeo sebe da ističe u prvi plan, već je posle pobede nad selekcijom Rusije svu pažnju javnosti usmerio na igrače.

- Bili smo zaista najbolji kad je bilo najpotrebnije. Ponosan sam na momke, nadam se da ćemo i u narednom periodu imati priliku da igramo zajedno i osvajamo medalje - poručio je Gavril Subotić.

MAJSTORSKI NIZ

Dejanove titule

Prvenstvo Srbije - 2

Kup Srbije - 2

Evroliga - 1

Superkup Evrope - 1

Evropsko prvenstvo - 2

Svetska liga - 2

Svetski kup - 1

Svetsko prvenstvo - 1

Olimpijske igre - 1

Univerzijada – 1

Foto: Kurir, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zvezdaši , gde ćete biti 19. oktobra?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track