NEMANJA MAJDOV PRVAK SVETA: Srpski džudista Srbiji doneo svetsko zlato!
Foto: EPA Tamas Kovacs

BRAVO MAJSTORE

NEMANJA MAJDOV PRVAK SVETA: Srpski džudista Srbiji doneo svetsko zlato!

Ostali sportovi -

Srpski džudista Nemanja Majdov postao je prvak sveta pošto je u finalu bio bolji od Slovenca Mihaela Žganka.

Srpski džudista Nemanja Majdov u finalu Svetskog prvenstva u Budimpešti bio je bolji od Slovenca Mihaela Žganka.

foto: EPA Tamas Kovacs

Nemanja Majdov je do borbe za zlato u kategoriji do 90 kilograma savladao Kubanca Gonzaleza iponom, Bozbajeva iz Kazahstana iponom, Ejalea iz DR Konga takođe iponom, u osmini finala bio je bolji od Portugalca Dijaza iponom, a Margijanija iz Gruzije u četvrtfinalu pobedio je vazarijem.

Srpski reprezentativac je za rivala u polufinalu imao domaćeg takmičara Kristijana Tota, koga je savladao vazarijem u borbi za zlatni poen.

-Verovao sam u sebe, trenirao sam mnogo, ali nisam verovao da ću na kraju uspeti. Osećao sam neku obavezu, rekao sam sebi moraš da to uradiš. Svaki meč je bio težak, imao sam ih sedam. Nikad u životu nisam imao više mečeva rekao je posle finalnog meča, svetski šampion Nemanja Majdov.

Todorov : Istorijski uspeh Istorijski uspeh za srpski džudo. Nemanja Majdov je osvojio titulu svetskog šampiona. Sve čestitke Nemanji i njegovom ocu i treneru koji su obeležili istoriju i ušli u istoriju srpskog i svetskog džudoa. Nemanja Majdov je kao dvostruki juniorski evropski prvak jasno svetskim zlatom dokazao da je sam vrh svetskog džudoa. Budućnost je pred njim imajući u vidu da je 1996 godište. Sve čestitke i Aleksandru Kukolju koji je bio na korak od medalje- rekao je Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije

Branabić i Udovičić čestitali Majdovu osvajanje zlata

Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je Nemanji Majdovu koji je osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti u džudou. "Svojom borbenošću i sportskom veštinom uspeli ste da postanete prvak sveta u džudou i da posle mnogo godina donesete Srbiji ovo prestižno odličje", navela je u čestitki premijerka Brnabić. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u čestitki je poručio da je posle 37 godina "čekanja, snova o osvajanju svetske medalje u džudou za našu zemlju, taj cilj ostvario sjajni Nemanja Majdov". "Čestitam Nemanji na ovom ogromnom uspehu koji je posle godina rada, odricanja i posvećenosti zaslužio. Svaka čast šampione. Čestitam i štručnom štabu i Džudo savezu Srbije", poručio je Udovičić.

Vučić čestitao Majdovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskom džudisti Nemanji Majdovu osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. "Velika mi je čast da našem džudisti Nemanji Majdovu čestitam osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Verujem da će njegov trud i na narednim takmičenjima biti nagrađen zlatnim obeležjem", ističe se u čestitki predsednika Vučića..

kurir.rs / kurir sport

foto: EPA Tamas Kovacs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandalozno! Gašić pravi Gestapo od BIA, zapošljavaće koga hoće!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track