LET FEST 2017: Više od 400 takmičara stiže u Sutomore
Foto: promo

Asocijacija "sport za sve"

LET FEST 2017: Više od 400 takmičara stiže u Sutomore

Ostali sportovi -

Sve je spremno za 27. Letnji festival sportova u Sutomoru koji će i ove godine, od 20. do 24. septembra, imati medjunarodni karakter u organizaciji Asocijacije sporta za sve Srbije i crnogorskog saveza sporta za sve.

Prema oceni predsednika Asocijacije Velizara Djerića i generalnog sekretara Jezdimira Marsenića ovo će biti jedan od uspešnijih festivala u njegovoj dugogidišnjoj tradiciji.

- Letnji festival sportova iz godine u godinu je sve masovnini, što je i cilj Asocijacije sporta za sve Srbije, pa će tako ove godine u Sutomoru biti više od 400 učesnika iz zemlje i inostranstva. Potvrdjeni su dolasci takmičara iz Poljske, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Makedonije i Republike Srpske. Masovnost na ovom festivalu je zasluga i Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, na čijoj podršci im se zahvaljujemo - izjavio je Velizar Djerić.

- Pred nama je jedan dogadjaj koji traje 27 godina. Čeinjenica da toliko dugo traje je dokaz da vredi. I ove godine videćemo zanimljiva nadmetanja u odbojci na pesku, stonom tenisu, streljaštvu, pikadu, nogo tenisu, malom fudbalu, basketu, triatlonu na vodi i drugim sportovima, a akcenat će kao i svaki put biti stavljen na druženje i stvaranje novih prijateljstva - dodao je Jezdimir Marsenić.

foto: promo

Pored takmičarskog dela, na festivalu u Sutomoru biće organizovana i Stručna tribina na temu Dana Izazova, a jedan od predavača biće uvaženi profesor Dušan Mitić.

- Zadovoljstvo mi je da ćemo i ove godine podstaći ljude na sportske aktivnosti, a u okviru festivala biće i savetovalište za rekreativce, kao i merenja sposobnosti rekreativaca. Svakog jutra na onali mora biće vežbe, takozvani akva robik, koji je od velikog značaja za zdravlje svakog pojedinca - istakao je profesor Mitić.

Sportski festival sporta za sve pohvalio je i visoki funkcioner Sportskog saveza Srbije Nemanja Svjetličić.

- U ime Sportskog saveza Srbije i predsednika Aleksandra Šoštara iskazujem zadovoljstvo što će se i ove godine okupiti veliki broj takmičara zarad jednog cilja - sportskih nadmetanja. Masovnost u sportu je nešto što protežira i Ministarstvo omladine i sporta sa Vanjom Udovičićem na čelu, tako da je ova manifestacija pun pogodan - jasan je Nemanja Svjetličić. Letnji festival sportova ujedno će biti i uvertita u 14. Evropske kompanijske zimske igre koje će se u martu sledeće godine organizovati na Kopaoniku.

Kurir.rs / Kurir sport

foto: promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track