DONALD TRAMP ZARATIO SA FUDBALERIMA: Predsednik Amerike pozvao na bojkot NFL!
Foto: Profimedia/Fonet

Zbog nepoštovanja zastave i zemlje

DONALD TRAMP ZARATIO SA FUDBALERIMA: Predsednik Amerike pozvao na bojkot NFL!

Ostali sportovi -

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp pozvao je na bojkot utakmica američke fudbalske lige NFL!

Tramp je na zvaničnom Tviter nalogu pozvao ljubitelje američkog fudbala da ne dolaze na utakmice sve dok "igrači ne prestanu da ne poštuju našu zastavu i zemlju".

Američki predsednik je u subotu i nedelju putem društvenih mreža zaratio sa zvezdama NBA lige Stefom Karijem i Lebronom Džejmsom, kao i igračima iz NFL.

Tramp je na jednom skupu u Alabami poručio da ne gleda nimalo blagonaklono na igrače u NFL koji ne poštuju američku himnu.

- Zar ne biste voleli da vidite nekog od NFL vlasnika da kaže ovima što ne poštuju nacionalnu zastavu – 'Izvedite tog ku...nog sina van terena i otpustite ga!'" - rekao je Tramp.

Problem sa igračima američkog fudbala javio se prošle sezone kada je kvoterbek Kolin Kepernik odbio da stoji mirno tokom intoniranja himne zbog problema sa rasizmom u toj zemlji. - Neću stajati i tako pokazivati poštovanje prema zastavi zemlje koja ugnjetava crnce i sve ljude druge boje kože - rekao je tada Kepernik.

Njegov stav je podržao jedan od najboljih košarkaša NBA lige i član Golden Stejt Voriorsa Stef Kari, koji je rekao da neće otići u Belu kuću na tradicionalni prijem za šampione lige.

Tramp je zatim na Tviteru objavio da je povukao poziv, na šta se nadovezao Lebron Džejms i nazvao ga "propalicom".

Kurir sport

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: TOP 10 najvećih “bisera” Donalda Trampa!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track